Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Renovirana fiskulturna dvorana
 
U okviru obilježavanja Dana grada u petak, 31. kolovoza, u isturenom odjelu OŠ »Ivan Milutinović« u Maloj Bosni otvorena je renovirana fiskulturna dvorana. Prema riječima ravnatelja škole Ivice Stipića postavljeni su nov vodovod i kanalizacija, od hodnika su napravljene dvije svlačionice sa sanitarnim čvorovima i umivaonicima s toplom vodom, te kompletno postavljen novi pod. Za ovu obnovu Općina je izdvojila 403.000, Pokrajinsko tajništvo za sport i omladinu 300.000, dok je ostatak od 166.000 dinara osigurala škola. 
Otvorenju nove fiskulturne dvorane nazočili su predsjednik Općine Géza Kucsera, članica Općinskog vijeća zadužena za obrazovanje Edit Molnar Pinter, te predstavnici Skupštine i Savjeta Mjesne zajednice Mala Bosna. U umjetničkom dijelu programa nastupili su učenici škole.
D. B. P.
 
Open Subotice
 
Na prigodnom squash turniru koji je u nedjelju 2. rujna organizirao, u povodu Dana grada SK »Votuzo« iz Subotice, pobijedio je Leon Štajnfeld osvojivši prvo mjesto ispred Gorana Šomođija i Vladimira Patarčića. Poslije ljetne stanke, ovo natjecanje na kojemu je nastupilo 16 igrača predstavlja svojevrstan uvod u novu sezonu subotičkog squasha.
D. P.
Za mjesec dana u Subotici počinje 
gradnja »Sigurne kuće«
 
Gradnja »Sigurne kuće« – skloništa za žrtve nasilja, počet će u Subotici za oko mjesec danas, a tim je povodom danas u Gradskoj kući potpisan protokol o suradnji za njezinu izgradnju. U pitanju je peti objekt ovakve namjene na prostoru bivše Savezne republike Jugoslavije, a Subotica je drugi grad u Vojvodini, u kojem će svoje utočište, na određeno vrijeme, naći žene i majke kao najčešće žrtve nasilja.
Protokol su, ispred Općine Subotica, potpisali predsjednik Općine Géza Kucsera i član Općinskog vijeća zadužen za socijalna pitanja Aleksandar Kerekeš, ravnateljica Centra za socijalni rad Ljiljana Popović, gospodarstvenik Rudolf Walther i predsjednik Caritasa subotičke biskupije István Dobai. »Sigurna kuća« moći će primiti 12 korisnika, odnosno 15 u nekim izvanrednim, tj. hitnim slučajevima.
I.. P. S.
 
Četvrta »Subotička brazda«
 
Na bikovačkom aerodromu aerokluba »Ivan Sarić« pokraj Subotice u subotu, 8. rujna, udruga poljoprivrednika Subotice organizira manifestaciju »Subotička brazda«. Tema ovogodišnje, četvrte po redu, »Subotičke brazde« bit će suša i posljedice ove elementarne nepogode, kao i načini sanacije materijalnih gubitaka poljoprivrednika.
Okupljanje posjetitelja i gostiju planirano je od 9 do 10 sati, nakon čega će biti službeno otvorenje 4. »Subotičke brazde«. Slijedi natjecanje orača konjima te natjecanje orača traktorima. U 12 sati planiran je okrugli stol predstavnika udruge i nadležnih institucija na već spomenutu temu. Najavljen je i kulturno-umjetnički program s izborom za miss »Subotičke brazde« te proglašenje pobjednika natjecanja. 
Očekuje se veliki broj posjetitelja, srodnih udruga, predstavnika najviših političkih institucija te prisustvo velikog broja tvrtki čije su aktivnosti usko povezane s problematikom agrara. 
J. K. 
 
Akcija »Sigurnost djece u prometu«
 
U povodu početka školske godine, Crveni križ Subotica, po treći put organizira akciju pod nazivom »Sigurnost djece u prometu«, koja se održava od 3. do 16. rujna. 
U okviru nje će omladina ove humanitarne organizacije, u ponedjeljak, 3. i utorak, 4. rujna, zaustavljati promet na raskrižjima kod, prema procjeni prometne policije, najfrekventnijih osnovnih škola, a to su »Majšanski put«, »István Széchenyi«, »Ivan Goran Kovačić«, »Ivan Milutinović« i »Sveti Sava«. Konkretno, omladinci Crvenog križa pazit će na promet u vrijeme kada djeca idu u školu i vraćaju se iz nje, a vozače koji će prolaziti tim putom podsjetiti da je počela školska godina i da ima mnogo malih đaka koji su sada krenuli u školu i na koje treba posebno paziti. 
Na ovim će raskrižjima do 16. rujna dežurati djelatnici prometne policije.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika