Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Osmijehom kroz život

Studij: Ivan Nimčević studira ekonomske znanosti na smjeru poslovne ekonomije u Grazu. Iako se njegova majka bavi ekonomijom nikada nije razmišljao o tom području kao pozivu, te je zbog svoje nezainteresiranosti odabrao gimnaziju, kao školu svih stručnosti. Na posljednjoj godini srednje škole slušao je razna predavanja o ekonomskim odnosima dviju država, kao i o odnosima unutar tvrtki, što je u njemu stvorilo interes prema ekonomiji. To je za njega bila prekretnica, pa je odlučio upisati studij ekonomije u Subotici, ali je nakon prvog semestra shvatio kako je njegova želja malo drugačija.  Sam razlog odlaska na studij u inozemstvo bio je kvalitetniji i organiziraniji pristup nastavi i stjecanju znanja. 
Moto: »Budi kreativan i krasi se inteligencijom«.
Obitelj: Sam početak njegova odlaska roditeljima je bio nestvaran, ali su bili ustrajni, uz njega u svim teškoćama i naporima prilikom apliciranja za sadašnji studij. 
Vjera: Redovito sa svojim roditeljima ide u crkvu i rado je sudjelovao u euharistiji, pohađao je vjeronauk, tribine mladih, pomagao pri organiziranju raznih manifestacija i pjevao u zboru. Tako je stekao svoja prva prijateljstva u duhovnom crkvenom životu. Tijekom svog boravka u Grazu uključio se u folklorno društvo i udruge unutar crkve, te u zbor pri Hrvatskoj katoličkoj misiji.
Mašta: Vladati ljudskim umom.
Navika: U biti ih ima više, ali najizražajnija je spavanje.
Glazba: O društvu s kojim provodi vrijeme, ovisi koju vrstu glazbe sluša u danom trenutku. To može biti pop, džez, pa sve do, kako ističe, »kvalitetnih« narodnjaka.
Slobodno vrijeme: Provodi ovisno o raspoloženju, pred televizijom ili čitajući knjige većinom temeljene na tematici tržišne koncepcije. U Subotici najviše vremena prosvećuje svojoj obitelji, bližim prijateljima i obožavateljicama.
Novac: »Ni s njim, ni bez njega«
Ljeto: Budući da je ovogodišnje ljetovanje proveo u društvu svojih roditelja u Crikvenici, uspio se u potpunosti odmoriti od svih obveza. 
Optimizam: Razmišlja pozitivno o svijetu i na ljude oko sebe gleda kao na prijatelje, a poteškoće pokušava prebroditi osmjehom. Postoje trenuci u kojima se osjeća potištenim i nemoćnim, ali uz čitanje poezije uspijeva se u potpunosti smiriti. 
Iskustvo: Sve što je osjećao s osamostaljivanjem u drugoj sredini, bez pomoći bližnjih, smatra velikim iskustvom. To je razdoblje prošlo u vjeri u Boga, a potom i u sebe.
Zabava: Može se zabaviti u bilo kom okruženju, a najčešće je to uz glazbu hrvatskih rokera i tamburaša (s CD-a).  
Kritika: Kritiku drugih zasniva na argumentima, ali kada njega kritiziraju kao osobu, umjesto da kritiziraju ono što govori ili čini, to ga pogađa. 
Planovi: Završetak »master« studija u inozemstvu, a nakon toga želi ženu, djecu i kućnog ljubimca.                                   
                     g
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika