Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Malonogometni turnir iseljenih Srijemaca

Tradicionalni Memorijalni turnir u malom nogometu »Martin Fišer« održan je i ove godine, 15. kolovoza, u Čepinu pokraj Osijeka. Organizator ovog, petog po redu, malonogometnog turnira iseljenih Srijemaca je Zavičajni klub »Gibarac« iz Osijeka, a održava se u znak sjećanja na sumještanina Martina Fišera, dragovoljca Domovinskog rata, stradalog u Vukovaru, nekoliko dana prije pada ovog grada. Pojedinosti pogibije hrvatskog branitelja Martina Fišera ostale su nepoznate, a tek su 1996. godine DNK analizom identificirani njegovi posmrtni ostaci te je iste godine pokopan na zagrebačkom groblju Mirogoj.
Za razliku od prethodnih turnira, ove su godine natjecatelji bile mlade srijemske snage, osnovno-školci raspoređeni u dvjema kategorijama: nižoj (od 1. do 4. razreda) i višoj (od 5. do 8. razreda).
Turnir je otvorio član Predsjedništva Zavičajnog kluba »Gibarac« i Glavnog odbora Udruge protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata te predsjednik Organizacijskog odbora turnira Dragan Pavlović i upoznao sve natjecatelje s pravilima. 
Srijemska je mladež sve utakmice odigrala lepršavo, hrabro i uz maksimalni angažman.  
Na ovom srijemskom druženju, prvi čovjek Organizacijskog odbora Dragan Pavlović dodijelio je pobjedničke pokale i priznanja za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto, kao i pokale za najboljeg igrača, vratara i strijelca turnira. 
Tako je u kategoriji mladih, nižih razreda osnovne škole, prvo mjesto osvojila ekipa domaćina NK »Čepin«, drugo mjesto pripalo je ekipi NK »Gibarac ‚95«, a treće ekipi NK »Drava« iz Novigrada Podravskog. Nagradu za najboljeg strijelca osvojio je Gibarčanin Bruno Damjanović, najbolji igrač je Čepinac Davor Gaće, najbolja (i jedina) igračica je također iz Čepina, Matea Tomić, a najbolji vratar je Jurica Podgorelec. 
U kategoriji starijih, viših razreda osnovne škole, najbolja je bila ekipa NK »Drava« iz Novigrada Podravskog, drugi su domaćini iz NK »Čepin«, dok je treće mjesto osvojila ekipa NK »Laslovo« iz Laslova.
Najbolji strijelac i igrač turnira je Danijel Šimek iz ekipe NK »Drava« iz Novigrada Podravskog, a vratar iste ekipe Antonio Kirilenko - Cico osvojio je nagradu za najboljeg vratara. 
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika