Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Pljesak za tribinu

Aktivisti subotičke i somborske podružnice Demo-kratskog saveza Hrvata u Vojvodini iskoristili su ljetnu pauzu za novo zbližavanje sa subotičkim gradom pobratimom na sportskoj razini. Na stadionu Gradski vrt u Osijeku goste je dočekao dogradonačelnik Gordan Matković. Organizirana je prekoredna nabava ulaznica i ugodan boravak.  Ugođaj je bila već sama prvenstvena  utak-mica u kojoj su domaći nogometaši morali ponijeti sportski poraz od 1 : 3. Momčad Dinama bila je neusporedivo bolja. 
Krasno iznenađenje gostima iz Subotice i Sombora priredio je službeni spiker koji je na poluvremenu razglasom pozdravio Hrvate iz Vojvodine, a dvadeset tisuća posjetitelja utakmice dodalo je tomu gromki i dugi pljesak. Bila je to zanimljiva informacija i za novinara u izravnom prijenosu HRT-a. 
Organizator i vođa puta, predsjednik subotičke podružnice DSHV, odvjetnik Martin Bačić, iznimno je zadovoljan prijamom i pozitivnim ozračjem tijekom ovog kratkog izleta. Osobno i u ime DSHV-a zahvaljuje se dogradonačelniku  Gordanu Matkoviću i najavljuje slično druženje kada Splitski Hajduk bude na prvenstvenom meču u Osijeku.
Sama najava dolaska Hrvata iz Vojvodine ponukala je hrvatske prometne redarstvenike osigurati im neometan prolazak i pratnju od same granice do stadiona. Tijekom utakmice autobus je također osiguravan kako se nekom zabunom ne bi netko usudio oštetiti vozilo. Ni svi hrvatski nogometni navijači očito još nisu razumjeli novo vrijeme.
Za nekoliko dana organizira se još jedna navijačka ekspedicija članova DSHV. U Zagrebu se 29. kolovoza igra internacionalni nogometni susret Lige prvaka između Dinama i Werdera. Na Maksimiru će se zasigurno tražiti karta više te se za ovaj odlazak treba ranije i temeljitije  organizirati. Raspoloženje za odlazak postoji, a sportski ugođaj je zagarantiran.  
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika