Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Dvadeset izvođača na »Hosanafestu 2007.«

Kako organizatori najavljuju, sve je spremno za drugi po redu Festival duhovne glazbe »Hosanafest 2007.«, koji će se održati u nedjelju, 19. kolovoza, u Dvorani sportova u Subotici, s početkom u 20 sati. Za razliku od prošle godine kada je festival svojim premijernim izdanjem uspio »prijatno iznenaditi«, i kada je nastupilo 15 izvođača, publika će ove godine, zbog velikog odziva na natječaj, imati prigodu čuti 20 pjesama duhovnog sadržaja. 
Nastupit će skupine i pojedinci iz naše zemlje, Hrvatske te Bosne i Hercegovine.
Jedini izvođač iz BiH dolazi iz Ljubuškog, natjecatelji iz Hrvatske dolaze iz Zagreba, Splita, Vinkovaca, Bizovca i Madžareva, a iz naše zemlje sudjelovat će skupine i pojedinci iz Sombora i Subotice. Također, na ovogodišnjem festivalu nastupit će i prošlogodiš-nji pobjednici – VIS »Riječ« iz Podstrane kraj Splita, te drugoplasirani – VIS »Proroci« iz Subotice. 
Podsjetimo, na ovogodišnji natječaj pristiglo je ukupno 33 skladbe, a one koje su ispunjavale uvjete propisane Natječajem, razmatrale su glazbena i tekstualna komisija. Stručnu komisiju za odabir skladbi činili su profesori glazbe magistra Nataša Kostadinović, Vojislav Temunović i Terezija Zujić, a komisiju za odabir tekstova činili su teolog preč. mr. Mirko Štefković, književnica Marija Šeremešić i novinarka Slavica Mamužić. 
Predsjednik Organizacijskog odbora »Hosanafest«. vlč. dr. Marinko Stantić izjavio je za naš list kako se, iako je još uvijek sezona godišnjih odmora, nada dobrom odzivu publike. »Prostor koji smo prošle godine odabrali, scena ‚Jadran‘ Narodnog kazališta,  pokazao se premalim i čini se da smo kao organizatori podcijenili publiku. Ove godine smo se stoga odlučili za veći prostor, a budući da u Subotici nema dvorane srednjeg tipa, odabrali smo Dvoranu sportova. Također, termin smo pomakli s 2. rujna, jer se ove godine u to vrijeme održava Europski susret mladeži u Loretu. Kako je festival ponajviše okrenut mladima, zbog naše publike ovoga uzrasta i ovu smo činjenicu morali uzeti u obzir«, rekao je vlč. Stantić.
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika