Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Nikom lako

Iako nije bio trinaesti, prošli je petak (3. kolovoza) donio iznimno težak ždrijeb svim predstavnicima hrvatskog klupskog nogometa na europskoj sceni. Naslov »nikom lako« u biti je mnogo uljepšana verzija. Kao da gore nije moglo...
DINAMO – WERDER: Ukoliko Dinamo prođe Domžale (zbog rokova tekst je pisan prije uzvrata u Maksimiru), a što je realno za očekivati poslije pobjede u gostima (2-1), na posljednjoj prepreci prije ulaska u Champions league čeka ih njemački Werder. Momčad u kojoj igraju dva hrvatska internacionalca (Vranješ i Klasnić), cijelu je prošlu sezonu bila u najužem krugu favorita za naslov prvaka Bundes lige, igrajući usporedo i u Ligi prvaka. Netipični predstavnik njemačkog nogometa, koji prakticira izrazito ofenzivni sustav igre (puno golova), prva je prilika provjere istinskih mogućnosti današnjeg Dinama.
HAJDUK – SAMPDORIA: Poslije prolaza (teškom mukom) protiv Budućnosti  (ukoliko Hajduk ne bude kažnjen zbog propusta u evidenciji igrača Gabrića), splitski su »Bili« dobili neugodnu momčad Sampdorije za svog sljedećeg protivnika na putu do Lige Uefa. Nekadašnji prvak Italije i finalist Kupa šampiona, kup Uefa je izborio preko natjecanja u Intertoto kupu i nastojat će započeti niz uspješnih euro nastupa nastaviti i dalje. S triom iz kijevskog Dinama (Cernat, Verpaskovsis i Sablić) uz oporavljenog Tudora, Hajduk će imati, također, veliki ispit svojih potencijala.
SLAVEN – GALATASARAY: Višestruki prvak Turske ostao je bez Lige prvaka i kup Uefa predstavljat će priliku za »vađenje« pred svojim navijačima. Koprivničani, realno gledano, imaju najtežeg mogućeg predstavnika, ali se ne žele unaprijed predati već najavljuju borbu do zadnje minute oba susreta. Veliki spektakl u gradu Vegete jamačno neće izostati.
PREDSTAVNICI SRBIJE: Ukoliko prođe Levadiu, Crvena Zvezda igrat će s Glazgow Rangersom (duel sa Zetom) u trećem pretkolu Champions leaguea, što se jamačno ne može smatrati dobrim ždrijebom. Baš kao što se ni Atletico Madridu ne »raduju« u Vojvodini, ali je sigurno da će stadioni u Beogradu i Novom Sadu biti prepuni navijača željnih jakih međunarodnih susreta. Zbog poznatih izgreda Partizanovih navijača u Mostaru tijekom susreta s Zrinskim Beograđanima je potvrđena jednogodišnja suspenzija u europskim klupskim natjecanjima. 
g
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika