Arhiv tekstova Arhiv tekstova

U in­te­re­su hr­vat­ske za­jed­ni­ce

LJUTOVO – U srijedu 1. rujna u prepunoj dvorani Doma kulture Ljutovo održana je osnivačka skupština Mjesnog odbora DSHV-a Ljutovo. Sastanku su bili nazočni predsjednik DSHV-a Petar Kuntić, predsjednik Subotičke podružnice Martin Bačić, dopredsjednici Josip Gabrić i Đorđe Čović, član Predsjedništva  Stipan Stantić, te predsjednik MO DSHV-a Tavankut Antun Merković.
   Na skupu je rečeno kako interese hrvatske zajednice mogu zastupati samo oni koji su ponikli u njoj premda se stalno šalju poruke kako nacionalno-manjinske stranke nisu potrebne te da će takozvane građanske stranke štititi njihove interese. »Veliki broj mladih, koji su ovdje prisutni, daje nadu da će ova MO biti veoma aktivna i da ćemo uspjeti i ostvariti ono što sebi postavimo kao cilj. Do sada su ljutovački članovi DSHV-a djelovali u tavankutskoj mjesnoj organizaciji i suradnja je bila na visokoj razini pa je dogovoreno da se tako treba i nastaviti u budućnosti« rekao je Marinko Šimić, član Predsjedništva DSHV-a iz Ljutova. Na skupu je pozdravljeno i potpisivanje sporazuma o suradnji između gradova Osijeka i Subotice te je istaknuto kako se nadaju da će to doprinijeti efikasnijoj zaštiti hrvatske manjine u Vojvodini.
    Izabrani su zatim članovi predsjedništva ove mjesne organizacije, i to Marinko Šimić, Jovan Šimić, Josip Mačković, Jašo Beneš, Davorin Jakovčević, Stipan Čović, Antun Remeš, Dalibor Moravčić, Ivan Rudić, Tilka Horvat, Nikola Sivić. Na svojoj prvoj sjednici predsjedništvo će izabrati tko će biti na čelu ove mjesne organizacije, izabrati će se predsjednik, dopredsjednik i tajnik.          

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika