Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Koncert skupine »Van Gogh« na Paliću  
 
Poslije fantastičnog koncerta u punoj Beogradskoj areni, a prije turneje po Sjevernoj Americi, najveća domaća rock atrakcija stiže na Palić! Koncert skupine »Van Gogh« na Muškom štrandu na Paliću održat će se u četvrtak 23. kolovoza u 21 sat. 
M. T.
 
Sankcije za one koji stvaraju buku 
jaču nego što je dopuštena
 
Direktor Javnog poduzeća »Palić-Ludaš« Dragutin Miljković izjavio je kako je u proteklih nekoliko dana, i u vrijeme vikenda, na Muškom štrandu, u auto-kampu i na pješčanoj plaži na Paliću, bilo priredaba na kojima su prekoračena pravila Općine o utvrđenoj jačini razglasa. Za one koji se ne pridržavaju pravilnika predviđene su sankcije, naglašava Miljković. On ističe kako se, prema pravilniku, preko dana može najviše razviti jačina buke do 50 decibela, a 40 decibela tijekom noći. Druga odrednica je radno vrijeme svih mjesta koja mogu glasno puštati glazbu i koje predviđa da vikendima to može biti do ponoći. Neke od tih priredaba su, tražeći dozvolu, radno vrijeme mogle produljiti do 2 sata iza ponoći, ovisno o tomu kakvu su suglasnost dobili od mjerodavne službe u Općini.
M. T. 
 
Sto godina od rođena
Ljudevita Vujkovića Lamića – Moce
 
Izložba u okviru 100. godišnjice rođenja istaknutog sportaša, trenera i kolekcionara Ljudevita Vujkovića Lamića – Moce održat će se u Caffe clubu Bukowsky u ulici Svetozara Markovića 11, u ponedjeljak 6. kolovoza. Početak je u 20 sati. Ovom prigodom bit će predstavljena i knjiga životopisa dok će zidove krasiti i foto izložba njegovog sportskog, društvenog i obiteljskog života. 
A. Ka.
Izbor »Palićke vile«
 
Turistička manifestacija radi promoviranja vojvođanske ljepote i turističke vrijednosti Palića, odnosno izbor »Palićke vile«, bit će održan 11. kolovoza na platou ispred »Male Gostione«. Glavna nagrada je četverogodišnji studij na privatnom sveučilištu »Singidunum«.
A. Ka.
 
Natjecanje aranžera izloga
 
I ove godine u okviru programa »Dužijance« natjecat će se aranžeri u 24 izloga subotičkih prodavaonica. Natječaj je počeo 1. kolovoza i trajat će 15 dana. Proglašenje najljepše aranžiranih izloga obavit će se 8. kolovoza.
A.Ka.
 
»Tamburaška večer« i 
izbor najljepših parova
 
U sklopu programa »Dužijanca 2007.« u petak, 10. kolovoza na centralnom trgu Subotice održat će se manifestacija »Tamburaška večer«  sa izborom 3 najljepša para, pratioca bandaša i bandašice te predstavljanjem bandaša i bandašice ovogodišnje »Dužijance 2007.«.
Sve zainteresirane djevojke i momci od 15 do 27 godina mogu se prijaviti i sudjelovati u izboru najljepših parova, a mogu se javiti na telefon 024 555 589, e mailom na adresu: bkolo@tippnet.co.yu ili osobno na adresu HKC »Bunjevačko kolo«, Preradovićeva 4.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika