Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Dinamo ipak u drugom pretkolu

Dinamo je uspio preskočiti azerbajdžanskog prvaka Hazara i plasirati se u drugo pretkolo kvalifikacija za plasman u Ligu prvaka 2007.-08. Vijest ne bi bila posebice interesantna, s obzirom na očekivanu razliku u klasi dviju nogometnih zemalja, da se u Maksimiru nisu igrali produžeci i da »Modri« nisu »visjeli« gotovo do posljednjeg sučevog zvižduka. A svi oni koji su izravno gledali ovaj susret i danas (u petak) još uvijek se sjećaju večeri utorka i »europskih muka« Ivankovićeve momčadi.
KATASTROFALNO PRVO POLUVRIJEME: Kad je igrač gostujuće momčadi Junior s gotovo 40 metara »probušio« cijelu Dinamovu obranu i iznenađenoga vratara Kocha, donijevši neočekivano vodstvo Azerbajdžancima (0-1), ionako ne baš ispunjeni Maksmir (oko 8000 gledatelja) dodatno je zanijemio, ostajući tako tijekom cijeloga prvoga dijela igre. Jer Dinamo je igrao mrtvo, bezidejno, uz sporadične pokušaje  Mandžukića i Tadića.
NADAJUĆE DRUGO: Nakon povratka na teren, Ivanković je obavio dvije zamjene i umjesto indisponiranih Chaga i Drpića u igru uveo Čalu i Vugrineca. I pogodio. Točnije pogodio je Vugrinec glavom na ubačaj Mandžukića i poravnao na 1-1, te posve egalizirao rezultat iz prvog susreta. Dinamo je »dobio krila« i krenuo prema potrebnom golu viška za prolaz u drugo pretkolo, ali ga jednostavno gol nije htio. Pa čak ni kada su »Hazari« ostali s igračem manje nakon što je isključen, zbog drugog žutog kartona, u 79. minuti N‘Tiamoah. Ali, ni brojčana nadmoćnost nije pomogla i do kraja regularnih devedeset minuta ostalo je isto kao i prije tjedan dana na gostovanju u Azerbajdžanu. Skromnih 1-1.
DRAMATIČNI PRODUŽECI: Sve do 98. minute trajala je velika drama za sve malobrojne navijače na stadionu i one mnogobrojne ispred televizijskih prijamnika. A onda je muke prekratio Mario Mandžukić, Dinamovo pojačanje iz gradskog rivala Zagreba, realizirajući glavom ubačaj iz kornera. Niti isključenje trenera Ivankovića (ipak to nije igrač u polju) nije omelo hrvatskog prvaka u očuvanju teško stečene prednosti. Dapače. U 116. minuti sve je bilo riješeno. Na užas i zadovoljstvo svih onih kojima srce kuca za Dinamo. Nakon udarca Schildenfelda lopta je pogodila Tadića i odsjela u mreži protivničkoga vratara Agajeva. 3-1 i Hrvatska ima svoga predstavnika u drugom pretkolu Lige prvaka, u kojemu će igrati protiv boljeg iz duela slovenskoga i albanskoga prvaka.                                     g
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika