Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Promjene u vrhu LSV-a?

Sljedeći unutarstranački izbori u Ligi socijaldemokrata Vojvodine mogli bi biti povijesni. Naime, lider LSV Nenad Čanak obznanio je kako se na tim izborima neće ponovno kandidirati za šefa stranke. Jedini predsjednik LSV od njenog osnivanja priopćio je svoju odluku na obilježavanju 17. godišnjice postojanja Lige, izrazivši pritom želju da ti izbori budu prvi na kojima će stranački lider biti izabran između više kandidata.
»Nadam se da će na sljedećem kongresu stranke biti više kandidata i da će među njima biti izabran novi predsjednik LSV«, kazao je Čanak u obraćanju stranačkim kolegama i zvanicama.
Bez protukandidata Čanak je u prosincu 2005., na Petom kongresu LSV, ponovno bio izabran za predsjednika, s tim što prvi puta dobiva svog zamjenika. Uvođenje te funkcije, na koju je izabran Bojan Kostreš, ocijenjeno je tada kao potvrda da su unutar stranačke borbe »za Čankovo naslijeđe« završene prije nego što je i dan znak za njihov početak te da je Kostreš sljedeći lider LSV. Inače, nakon pokrajinskih izbora 2004., Čanak je Kostreša, kao osobu od svog najvećeg povjerenja, i progurao za predsjednika Skupštine Vojvodine, jer su se Ligini koalicijski partneri usprotivili ideji da Čanak ostane na toj funkciji. 
Još je, međutim, nepoznanica hoće li Čanak izgurati čitav mandat ili će se prilika za izbor njegova nasljednika, ukazati i ranije. Inače, sljedeći kongres LSV trebao bi se održati 2009., ali se zato izvanredni kongresi, prema stranačkom statutu, mogu sazvati po potrebi i mogu biti izborni. 
 
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika