Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Frekvencija komercijalnoj postaji

Redakcija Pannon radija je u priopćenju upućenom medijima reagirala na napade na tu medijsku kuću. »Za regiju Subotice, Kanjiže i Sente raspisan je natječaj za jednu frekvenciju, što je bio jedini način dolaska do cjelodnevnog programa na mađarskom jeziku, a što je Pannon radio i učinio«, navodi se u priopćenju i ističe da dodjelom frekvencije 91,5 megaherca Radio Subotica neće biti ugašena, samo će na jednoj drugoj, lokalnoj frekvenciji emitirati program. 
Pannon Radio je, kako se navodi u priopćenju, komercijalni radio i dobio je frekvenciju, kao i većina komercijalnih postaja u državi, a navedeno je i da će program Pannon radija biti raznovrstan. »Radijski program nismo počeli emitirati ranije, zato što je zakonom propisano da će iz natječaja biti isključeni svi koji ilegalno emitiraju program«, kaže se u priopćenju i ističe da se nije smio dovoditi u opasnost natječaj za jedini cjelodnevni program na mađarskom jeziku. 
Redakcija Pannon radija navodi i da je kadrovski osposobljena, kao i da ima mladu i iskusnu ekipu, ali da bi kvaliteti programa svakako doprinijela i suradnja s kolegama iz Radio Subotice i drugih sredina. »Kada se završi natječaj za lokalne frekvencije, oni koji žele slušati program na više jezika imat će tu mogućnost. Oni koji žele cjelodnevni program na mađarskom jeziku koji govori njima i o njima, neće morati uraditi ništa drugo osim skalu radija zaustaviti na 91,5 megaherca. Tamo će se čuti Pannon radio, na mađarskom«, zaključuje se u priopćenju redakcije Pannon radija koje je potpisala glavna urednica Ildikó Árpási.
g
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika