Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Izložba Eko-etno Hrvatska

U sklopu Jesenskoga zagrebačkoga velesajma, u organizaciji ZV-a i Hrvatskog farmera, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka te Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva na izložbi Eko-etno predstavit će se po prvi put hrvatsko iseljeništvo.
Pozivamo sve zainteresirane Hrvate koji žive izvan domovine da se prijave za sudjelovanje na izložbi Eko–etno Hrvatska. U izložbenom prostoru HMI mogu se predstaviti vina, gastro ponuda, suveniri, turističke agencije, dakle sve što ono čime se bave Hrvati izvan domovine. Tijekom održavanja izložbe predviđena je promidžba projekata, okrugli stol gospodarstvenika iz domovine i iseljeništva, večer hrvatskih iseljenika i niz drugih događanja vezanih za promociju Hrvata izvan domovine.
Kontakt:
 
Snježana Radoš, suradnica na projektu e-mail: matica@matis.hr
Željka Lešić, suradnica na projektu e-mail: zlesic@matis.hr
Ivana Rora, voditelj projekta e-mail: ivana@matis.hr
 
Jedno od najvećih bogatstava Hrvatske njen je ruralni prostor koji zauzima gotovo 90 posto površina. Od toga 57 posto je poljoprivredno, a 36 posto šumsko zemljište. Na tom prostoru živi oko 46 posto pučanstva koje je izravno ili posredno vezano uz poljodjelstvo. Upravo je Eko –etno izložba projekt kojim se želi očuvati ruralni prostor i čvršće ga uključiti u sve faze hrvatskoga gospodarstva. Iako je prošlo tek dvije godine od začetka ideje o postavljanju izložbe Eko-etno, ona je sa skromnih pedesetak četvornih metara izložbenoga prostora danas izrasla u respektabilno predstavljanje proizvoda na površini od više od 2000 m2. 
Uz Hrvatski savez zadruga, Grad Zagreb i Hrvatski farmer, u sklopu izložbe svoje će štandove imati proizvođači iz Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske, Zadarske, Karlovačke, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije, te ove godine i hrvatskoga iseljeništva i manjinskih zajednica.
Temeljni cilj izložbe je povezati sve županije i predstaviti ih na najbolji način, kako Hrvatskoj tako i inozemnim partnerima. Čvršće povezivanje i hrvatskih iseljenika s projektom Eko-etno predstavlja dobru prigodu uključivanja u hrvatsko gospodarstvo i razvoj ruralnih prostora.
g
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika