Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Besplatan prijevoz za »Takmičenje risara«
Organizacijski odbor »Dužijance 2007.« obavještava sve zainteresirane da će u subotu, 14. srpnja, biti organiziran besplatni prijevoz za »Takmičenje risara« koje se ove godine održava u Đurđinu. 
Autobusi će prometovati na dvije linije. Prvi autobus kreće iz Subotice, ispred Katedrale u 7,30 sati i na liniji Subotica – Tavankut (preko Ljutova), te ide za Malu Bosnu, i preko Mišićeva za Đurđin.
Drugi  autobus također kreće iz Subotice, ispred katedrale bazilike Svete Terezije Avilske u 7,30 i na liniji Subotica – Aleksandrovo – Stari Žednik i staje na svim gradskim stanicama.
Povratak autobusa predviđen je za 13 sati istim rutama kao u odlasku.
Stambeni krediti pronatalitetnog fonda
 
Raspisan je novi natječaj za bračne parove s djecom i samohrane roditelje na području Općine Subotica od strane stambeno-kreditnog pronatalitetnog fonda.
Fond osigurava udio za stambene kredite i kredite za poboljšanje uvjeta stanovanja.
Natječaj je otvoren do 1. listopada ove godine. Dodatne informacije možete dobiti u općinskoj upravi na broj 024/626-880 i 024/626-771.
 
A. Ka.
 
Interreg kamp na Paliću
 
Od 1. do 29. srpnja održava se Interreg kamp u Zoološkom vrtu na Paliću.
Programom je predviđeno da se djecom bave nastavnici i suradnici Zoo vrta. Djeca bi bila smještena u petočlane ili šestočlane grupe. U obaveznom dijelu progama obrađivane će biti sljedeće teme: biljke, teraristika, ptice, ekologija, geografija i sisavci. Ostatak vremena namijenjeno je obilasku Subotice, jahanju, vožnji katamaranom, kupanju i mnogim drugim sportskim aktivnostima i igrama. U projektu sudjeluje Samouprava grada Segedina sa Zoo vrtom Segedin i Zoo vrt Palić.
 
A. Ka. 
 
Upis u srednju školu je besplatan
 
Skoro sve srednje škole u Subotici prilikom upisa traže čak i do dvije tisuće dinara, a kao svrhu navode poboljšanje standarda učenika. Ministarstvo prosvjete Srbije upozorava sve roditelje i učenike da je upis u školu besplatan i da će svako dijete biti upisano i bez plaćanja.
 
A. Ka.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika