Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Robert Plant & Strange Sensations otvaraju festival

Najveći festival suvremene popularne glazbe u ex-yu regiji i šire, EXIT, ove godine sedmi po redu, počinje idućeg četvrtka, 12. srpnja, kada će na najvećoj festivalskoj bini Main Stage (kapaciteta 35.000 ljudi) nastupiti prvo Robert Plant & Strange Sensations, te nakon toga The Prodigy i Groove Armada. Tijekom preostalih festivalskih dana na ovoj će bini, između ostalih, nastupiti i Snoop Dogg, The Prodigy, Wu-tang clan, Audio Bullys, Basement jaxx, Beastie Boys, Tanya Stephens, CSS, Lauryn Hill, LTJ Bukem & MC Conrad. 
Druga najveća festivalska bina, Dance Arena, inače, više puta proglašavana za najbolji prostor toga tipa u čitavoj Europi, bit će mjesto gdje će publika moći čuti DJ-eve kao što su: Danny Tenaglia, Roger Sanchez, John Digweed, Richie Hawtin, Eric Prydz, Frankie Knuckles, Green Velvet, Nic Fanciulli, Paul Woolford, Magda, Serge Santiago, Sebastien Leger, Justin Martin, Deepchild, Hannah Holland i Marko Nastić.
REGIONALNA FUZIJA: Druga koncertna bina, NIS Fusion Stage, i ove će godine biti rezervirana za najbolje izvođače koji dolaze iz regije jugoistočne Europe, ali i iz cijelog svijeta. U bogatoj ponudi ovogodišnjeg programa naći će se mjesta i  za »čvrst zvuk« kakvoga nude heavy metal, hard core i punk glazba. Kako stoji u najavi, ako volite gitare i beskompromisnu svirku budite jedan od 5000 fanova na ovoj bini gdje će uz mahom domaće i sastave iz regije, glavne zvijezde biti: Meshuggah (Švedska), The Business (Engleska), U.D.O. (Njemačka) i Satyricon (Norveška).
Za one koji vole u posljednje vrijeme sve popularniji world music žanr, pravo odredište mogao bi biti Renault World Music Stage na kojem će se, između ostalih, predstaviti N.O.H.A (Njemačka), Balkan Beat Box (SAD), Gnawa Diffusion (Alžir, Francuska) i
Oi Va Voi, (Izrael, Velika Britanija). 
NEAFIRMIRANI IZVOĐAČI: Program Future Shock Stage-a, po odabiru selektorskog žirija, ugostit će i promovirati najbolje neafirmirane izvođače iz zemlje i regije, a koji reflektiraju alternativna glazbena stremljenja sa širokim inovativnim i progresivnim pristupom. Potporu mladim bendovima pružit će svojim nastupima i afirmirani izvođači iz zemlje i inozemstva.  
Tuborg Happy Novi Sad je druga bina za ljubitelja elektronske glazbe, a ove će godine, kako je najavljeno, ponuditi četiri konceptualne večeri koje se bave promoviranjem naprednih smjerova elektronske glazbe. Na Booster Elektrana bini nastupit će imena koja se vezuju za electro, new wave, synth pop, nu electro, electro-tehno, electro-funk, retro / electro pop…
Sudeći po iskustvu iz prijašnjih godina, svakako neće biti nezanimljivi sadržaji onih manje poznatih bina kao što su East Point Roots And Flowers, Café del Danube stage, Welfare Area, Place to move!, Urban bug i  Latino be positive. 
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika