Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Vrijeme filmskog festivala na Paliću
 Zvonko Bogdan na Ženskom štrandu
U čast Festivala europskog filma na Paliću, za 18. srpnja ove godine, na Ženskom štrandu, zakazana je ljetna fešta sa Zvonkom Bogdanom i najboljim vojvođanskim tamburašima! 
Ova ekskluzivna večer koncipirana je da bude susret fanova tamburaške legende s njegovim neprolaznim hitovima u ozračju festivalskog glamura, kaže Zsombor Dányi, domaćin na Ženskom štrandu. Za Zvonka Bogdana i tamburaše bit će postavljen poseban ponton na vodi. Organizatori napominju da je zbog ograničenog kapaciteta Ženskog štranda, ali i vrhunskog glazbenog programa, ova večer samo za odabrane, jer će u ponudi biti tek 300 VIP ulaznica koje će se naći u prodaji od 11. srpnja. 
Telefon za informacije i rezervacije je: 065-842-94-95.
 S. J. 
Program »Dužijance« za idući vikend
 
U okviru programa ovogodišnje »Dužijance«, u idući petak, 13. srpnja, u Tavankutu će, s početkom u 19 sati, biti otvoren XXII. saziv »Prve kolonije naive u tehnici slame«. Svečano zatvaranje kolonije s prigodnim programom bit će 21. srpnja. 
Za subotu, 14. srpnja, najavljeno je Natjecanje risara, koje će se ove godine održati u Đurđinu. Natjecanje počinje u 6 sati i traje do 13 sati, dok će se navečer, u 20 sati, održati kolo-igranka u povodu završetka žetve u Đurđinu. 
Idućeg dana, u nedjelju 15. srpnja, održat će mjesne Dužijance u Starom Žedniku (župa svetog Marka) i Bajmoku (župa svetog Petra i Pavla). Početak programa obiju žetvenih svečanosti je u 10 sati.
g
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika