Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Godišnji koncert Velikog mješovitog zbora »Kranjčević«

U nedjelju 17. lipnja u konkatedrali – bazilici svetog Dimitrija đakona i mučenika u Srijemskoj Mitrovici, u organizaciji glazbene škole »Petar Kranjčević« iz Srijemske Mitrovice, Rimokatoličkog župnog ureda i HKC »Srijem« održan je godišnji koncert Velikog mješovitog zbora »Kranjčević« koji već deset godina djeluje u okviru škole. Na programu su bila djela Sweelincka, Mtocha,Tolstokulakova, Mokranjca, Swidera, Hristova, te djela autora, naših suvremenika. Želja organizatora je bila pridonijeti još većoj promociji i afirmaciji multikulturaknosti i multietničnosti na ovim prostorima. 
Zbor »Kranjčević« sastavljen je od učenika srednje glazbene škole  i nezaobilazni je čimbenik kulturnog života sredine u kojoj djeluje, te predstavlja instituciju koja se odlikuje visokom odgovornošću članova prema interpretiranoj glazbi, donoseći svojim profesionalnim pristupom zvuke nacionalnih i internacionalnih zbornih melodija na visokoj izvođačkoj razini, protkanih velikom ljubavlju i emocijama s kojima ovi mladi ljudi nastupaju.
Nedjeljni nastup pod ravnanjem prof. Vladimira Opačića odlikovao se ljepotom izraza, uvjerljivom interpretacijom, kristalnom jasnoćom disonantnih akorda, što je do ovacija dovelo mnogobrojnu publiku koja je do posljednjeg mjesta ispunila konkatedralnu crkvu. Zbor »Kranjčević« nastupao je na brojnim domaćim i međunarodnim smotrama zbornog pjevanja na kojima je ostvario veoma zapažene uspjehe, kao što su zlatna medalja na međunarodnom zbornom natjecanju u Olomoucu u Češkoj, prva nagrada na 30. festivalu omladinskih zborova u Novom Sadu, pet zlatnih medalja na međunarodnom natjecanju zborova u Bijeljini, BiH, itd.                                                                                                   g
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika