Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Nogomet
Inter hit HNL

Nogometni klub »Inter« (nekadašnji Inker, osvajač prvog nogometnog kupa Hrvatske) iz Zaprešića (mjesto pokraj Zagreba) apsolutni je hit ovogodišnje sezone 1. HNL. U prvih šest odigranih kola momčad koju predvodi Srećko Bogdan, bivši igrač zagrebačkog Dinama, zabilježila je svih šest pobjeda bez primljenog gola. Pogled na tablicu govori najbolje o nadmoći momčadi iz Zaprešića, Hajduk je treći s 8 bodova zaostatka, dok je Dinamo tek osmi s čak 11 bodova zaostatka.

Dinamo protiv Elfsborga

Jedini preostali hrvatski predstavnik u nogometnoj Europi, zagrebački Dinamo, igrat će u prvom kolu kupa UEFA protiv momčadi švedskog Elfsborga. Prvi susret se igra 16. rujna u Zagrebu, a uzvrat je za dva tjedna u Švedskoj. Pobjednik ovih eliminacijskih susreta stiče pravo nastavka igranja po skupinama, novog sustava ovog najmasovnijeg europskog nogometnog natjecanja.

Skupine Lige prvaka

Skupina A: Deportivo, Liverpool, Monaco, Olympiacos
Skupina B: Real Madrid, Roma, Bayer L., Dinamo K.
Skupina C: Bayern, Juventus, Ajax, Maccabi (TA)
Skupina D: Manchester U, Lyon, Sparta, Fenerbahče
Skupina E: Arsenal, Panathinaikos, PSV, Rosenborg
Skupina F: Barcelona, Milan, Celtic, Šahtjor
Skupina G: Valencia, Inter, Anderlecht, Werder
Skupina H: Porto, Chelsea, PSG, CSKA (M)
Formula 1
Raikkonen prekinuo Schumacherov niz

Finski vozač Kimi Raikkonen (McLaren) pobjednik je utrke za VN Belgije, vožene prošle nedjelje na stazi SPA-Francorchamps, s vremenom 1:32:35,274. Drugo mjesto osvojio je sada već ovosezonski šampion Schumacher (+ 3.132), a treću poziciju zauzeo je njegov klupski kolega iz Ferrarija, Barrichello (+ 4.371). Na tablici poslije 14 utrka vodi Schumacher sa 128 bodova, Barrichello ima 88, Button 65, Trulli 46…

Vaterpolo
Srebro za SiCG

Vaterpolo reprezentacija SiCG osvojila je srebrnu medalju na OI u Ateni, izgubivši finalni susret protiv selekcije Mađarske (7:8) u dramatičnoj utakmici tijekom koje je većim dijelom vodila. U posljednji period igre SiCG je ušla s prednošću od dva gola, ali su Mađari uspjeli izjednačiti i u posljednjoj minuti postići pobjedonosni osmi gol. Uz srebro Jasne Šekarić (streljaštvo), ovo je druga od dvije medalje za SiCG na OI u Ateni.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika