Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sudjelovali i predstavnici Hrvatske

U izvrsnoj organizaciji subotičkog tenis kluba »Spartak«, inače najtrofejnijeg na prostorima nekadašnje zajedničke države, protekao je još jedan ETA turnir za tenisače i tenisačice do 14 godina starosti. Među više od 200 natjecatelja, koji su se na terenima u Dudovoj šumi borili za euro poene i naslove u muško-ženskoj konkurenciji, našli su se i Sibela Gajer i Ivan Levar, mladi tenisači iz Hrvatske. U stanci između dvije natjecateljske runde glavnog turnira, porazgovarali smo o dojmovima boravka na sjeveru Bačke, samom turniru, njihovom tenisu i još o nečemu drugom.
 
Sibela Gajer, Zagreb
Imam trinaest i pol godina i trenutačno zauzimam 29. mjesto na hrvatskoj ranking ljestvici, dok na ETA-inoj ljestvici još uvijek nemam bodova. Prvi puta sam u Subotici i mogu reći kako je vrlo lijepo, ovdje u Dudovoj šumi i klubu domaćinu. Tenisom sam se počela baviti u sedmoj godini po polasku u prvi razred osnovne škole, igram dvoručni bekhand i nastupam za tenis klub Viktorija iz Zagreba. Treniram četiri puta na tjedan pod stručnim nadzorom trenera Nevena Markulina. Moj teniski uzori su Roger Federer u muškoj i Ana Ivanović u ženskoj konkurenciji, i željela bih se u budućnosti i sama baviti profesionalnim tenisom. U dosadašnjoj igračkoj karijeri imam nekoliko osvojenih turnira u Hrvatskoj, poput Daruvara, Pule i još nekih drugih natjecanja. Nakon turnira u Subotici slijedi nastup na sljedećem ETA turniru koji se igra u Tuzli (BiH).
 
Ivan Levar, Velika Gorica
Tenis sam počeo igrati u sedmoj godini i dosad sam uspio napraviti nekoliko većih rezultata u svojoj teniskoj karijeri. Osvojio sam Kup nacija do 12 godina na Korzici, državni prvak Hrvatske sam bio u konkurenciji do 10 i 12 godina. Na ETA-inoj ljestvici imam nekih šezdesetak bodova, što trenutačno iznosi plasman oko 150. mjesta. Poslije turnira u Subotici slijede nastupi u Skoplju (Makedonija) i Čačku. S obzirom kako sam prvi puta u Subotici želio bih pohvaliti organizaciju cijelog turnira, korektnost sudaca i ukupni dojam. Osobno ne poznajem niti jednog igrača iz Spartaka, ali zato znam nekoliko tenisača iz Srbije s kojima se susrećem na drugim ETA-inim turnirima diljem Europe. Glede treniranja tenisa mogu reći kako svakodnevno na terenu provedem minimalno dva sata pod paskom svog trenera Roberta Karduma. Moji teniski uzori su Ivan Ljubičić, a jako sam volio i uživao u igri velikog teniskog šampiona Andrea Agassija, jedinog tenisača moderne ere koji je uspio osvojiti sva četiri Grand Slam turnira. Nadam se kako ću i sam u bliskoj budućnosti krenuti putem teniskog profesionalca. 
g
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika