Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Spartak ugostio talente

Tijekom prošlog tjedna, od srijede 16. svibnja, TK »Spartak« iz Subotice ugostio je najbolje tenisače i tenisačice iz Srbije, koji su stigli na sjever države u borbi za njen naslov u kategoriji do 14 godina starosti. Najboljih 32 iz obiju konkurencija suprotstavili su svoje rekete na putu do vrha piramide koja je poslije svih izlučnih susreta donijela pobjednika/cu i novog šampiona.
NATJECATELJSKA KONKU-RENCIJA: U glavnom ždrijebu dječaka nastup su izborili natjecatelji iz sljedećih teniskih klubova: Spartak, Mokrin, As, Novi Sad, C. Zvezda, Puma, Ječmenica, Index, Senta, Smederevo, Partizan, Kikinda, Kostić, Kruševac, Žak i Gemax, dok su se kod djevojčica natjecale igračice iz: Spartaka, C. Zvezde, Tenis tenisa, Novog Sada, Radničkog, Gemaxa, Slobode, Asa, Ječmenice, Slobode, Kolubare, Beograda, Mokrina, Kruševca i Partizana. Za razliku od muškog ždrijeba u kojemu niti jedan igrač nema europski ranking, kod djevojčica prva nositeljica bila je Aleksandra Krunić, trenutačno 3. igračica Europe do 14 godina, dok je njezina najveća rivalka i druga nositeljica turnira 10. tenisačica Starog kontinenta u istoj konkurenciji.
 
Davor Vujković TK Spartak
Plasmanom među 16 igrača u državi ne mogu pretjerano biti zadovoljan, osobito nakon poraza u osmini finala (3:6 4:6) u susretu u kojemu sam, uz malo više sreće, i ja mogao proći dalje. Ostaje mi da treniram još više i bolje, te na sljedećim turnirima tijekom sezone ostvarim bolji plasman.
Relja Dulić Fišer, glavni trener TK Spartak
Kao glavni stručnjak kluba, s jedne strane ne mogu biti baš zadovoljan nastupom naših natjecatelja, jer su svi zaustavljeni u početnim rundama. Opet, s druge strane postoje i objektivni činitelji ovakvog slabijeg rezultata koji se ogledaju, prije svega, u okolnosti da su gotovo svi, u objema konkurencijama, tek »ušli« u stariju starosnu godinu, tj. pred njima su još dvije godine igranja u kategoriji do 14 godina. Također, prisutan je bio i veliki dio treme igranja na domaćem terenu, toliko svojstvene mlađim kategorijama koje uvijek postižu znatno bolje rezultate kada igraju na strani.
Tibor Demeter, glavni sudac šampionata 
TK Spartak je ponovno pokazao spremnost i sposobnost za organiziranje državnog šampionata, ovoga puta u konkurenciji do 14 godina, dok glede igračkog dijela mogu pohvaliti sve sudionike za pravu sportsku i fair borbu.
g
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika