Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Na novoj adresi
Oglasno odjeljenje ponovno radi
 
U ime redakcije »Subotičkih novina« obavještavam naše poštovane čitatelje i javnost da je nakon onemogućavanja rada oglasnog odjela, pronađeno privremeno rješenje za predaju poruka, sjećanja, čitulja... 
Dok oglasni odjel ne bude mogao ponovo normalno raditi, u suradnji s privatnim pogrebnim poduzećem »Funero« dogovoreno je da se čitulje od ponedjeljka 21. svibnja mogu predavati u njihovim prostorijama. Adresa je Karađorđev (Kelebijski) put broj 2, a telefon 55 44 33.
Ovom prigodom podsjećam sve čitatelje da nakon dva besplatna broja na osam stranica, ovoga petka »Subotičke novine« izlaze na povećanom broju stranica i više neće biti besplatne.
Đ. D.
Obilježena desetogodišnjica »Heriona«
Frizure svjetskih trendova
 
U petak, 18. svibnja, u dvorištu »Stare pizzerije«, održala se revija frizura, povodom desetogodišnjice rada frizerskog salona »Heroin«. Salon vodi Zoran Višković, koji se ovim poslom bavi već dvadeset godina. Zanat je učio od svoje majke i od profesionalaca u Londonu, a radio je u Njemačkoj i Mađarskoj. Sudjelovao je u mnogim natjecanjima frizera, na kojima je osvajao prva mjesta, a 2003. godine otvorio je i školu za frizere. Na reviji frizura svoj rad predstavile su i njegove učenice i suradnice. 
O. P.
Obilježena dva jubileja
Povratak u školske klupe 
 
Proslava 50 godina mature generacije 1956/57. godine, učenika Trgovačke škole i 100 godišnjica postojanja Trgovačke akademije u Subotici, upriličena je 19. svibnja u Ekonomskoj školi »Bosa Milićević«. Sama svečanost osim pozdravnog govora i prozivanja učenika, sadržala je i podjelu svečanih jubilarnih diploma. 
»Samo za ovu prigodu mjesto za katedrom zauzeo je dr. Aleksandar Šimoković, koji je održao svečani školski sat, a proslavu je pripomogla pomoćnica ravnatelja škole, sa suradnicima, kao i profesori u mirovini Marija Sabo i Tiberije Kopilović«, pojašnjava organizator skupa, Toma Gabrić.  
Po završetku svečanosti i druženja sudionici su posjetili Pravoslavno groblje kako bi polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća odali počast razrednici Milici Rakić.
O. P. 
Jubilarni susreti
Obilježena obljetnica 60 godina od mature
 
U subotu, 19. svibnja okupila se generacija koja je svoje obrazovanje završila davne 1947. godine, te je diplomu učitelja, ponijelo oko 120 studenata. Ove godine su se susreli i proslavili jubilej od 60 godina. Kako nam je rekla jedna od organizatorica ovoga susreta Viktorija Grunčić, do sada su se susreli već nekoliko puta, te obilježili jubileje od 20, 30, 40, a sada i 60 godina od svoje mature. Na ovome susretu se okupilo 25 učitelja i učiteljica u mirovini, skupa su otišli na sv. misu, te zajednički ručak.  
Ž. V.  
 
Podjela baby paketa u Crvenom križu u Subotici
Darovi za najmlađe stanovnike
 
U okviru obilježavanja Tjedna Crvenog križa, tradicionalni događaj, podjela baby paketa, održan je u petak 18. svibnja u prostorijama Crvenog križa u Subotici. 
Tjedan Crvenog križa obilježen je od 8. do 15. svibnja, u tom je razdoblju u subotičkoj Općoj bolnici rođeno 24 beba – 10 djevojčica i 14 dječaka.
Paketi su u petak svečano uručeni, uglavnom očevima novorođenčadi, a pripremili su ih Crveni križ Subotice i Crveni križ Srbije. Svaki paket sadrži po jednu prigodnu Radosnicu, četiri bodija, benkicu, kapicu, portiklu, te mjesečni list »Trudnoća«, a svi ovi darovi nalaze se u vrećici koja je tiskana za ovu prigodu. 
Ispred Crvenog križa Subotice, roditelje je pozdravila stručna suradnica Bernardica Ivanković, koja je roditeljima uputila čestitke i zahvalila se što su pružili šansu novome životu. 
Otac malog Nikole, koji je rođen upravo na Svjetski dan Crvenog križa, Dragan Kriva  je rekao: »Sretan sam i polaskan što sam pozvan, a osobito mi je drago zbog mog sina. Ovo nam je prva beba, ali se nadam da nećemo ostati na tome. Mislim da je ova akcija veoma dobra i kako je to poticaj za mlade roditelje«.  
Cilj darivanja novorođenčadi u okviru obilježavanja Tjedna Crvenog križa je doprinos borbi protiv negativne stope prirodnog priraštaja. 
Ž. V. 
 
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika