Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Sastanak dužnosnika Subotice i Osijeka
Razgovori o prekograničnoj suradnji
Potpredsjednik Skupštine općine Subotica Lazar Baraković i samostalna stručna suradnica za turizam Olivera Radnić održali su u utorak u Subotici sastanak s članom poglavarstva grada Osijeka zaduženim za lokalnu samoupravu Antunom Ignacom i članicom odjela za međunarodnu suradnju Romanom Radić.
    Tema sastanka bio je projekt suradnje građana s lokalnom samoupravom koji je odobrio Balkanski fond za razvoj demokracije (Balkan Trust for Democracy). Ovaj projekt prekogranične suradnje grada Osijeka i općine Subotice utemeljen je na europskoj povelji o lokalnoj samoupravi i pridonijet će približavanju europskim normama u tom području.
    Projekt se sastoji iz tri dijela. To je uloga nevladinog sektora i mjesnih zajednica u radu s lokalnom samoupravom, te primjena VCA Internet portala – interaktivnog računarskog povezivanja.                                              
      Pro­sječna plaća u
Hr­vat­skoj 570 eu­ra

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama Republike Hrvatske za lipanj ove godine iznosila je 4.226 kuna, što je za 57 kuna, ili za 1,36 posto više od prosječne neto plaće isplaćene za travanj.
    Krajem srpnja u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje bilo je evidentirano 293.275 nezaposlenih, što je za 0,8 posto ili za 2.371 osobu manje nego u lipnju, te za 6,7 posto odnosno za 20.953 osobe manje nego u srpnju prošle godine čime stopa registrirane nezaposlenosti za srpanj iznosi 17,2 posto. Globalne brojke su manje optimistične. Cijene nafte na svjetskom tržištu dosegnule su nove rekordne razine, u visini od gotovo 49 dolara na američkom tržištu, uslijed rasta nasilja u Iraku i upornog rasta potražnje iz Kine i Indije.                                                 
           Prema odluci Izvršnog vijeća APV
Vojvodina prima 28 studenata Srba iz Hrvatske

Izvršno vijeće AP Vojvodine odlučilo je da na više škole, čiji je osnivač Pokrajina, i na fakultete u sastavu Sveučilišta u Novom Sadu, ove godine bude upisano 28 studenata iz redova srpske nacionalne manjine iz Republike Hrvatske.                         
    Britanski diplomat
u posjetu HNV-u
           Predstavnik ambasade Velike Britanije u Beogradu David Ashley u srijedu je posjetio Ured Hrvatskog Nacionalnog Vijeća u Subotici. Tom prilikom je David Ashley razgovarao je s najvišim dužnosnicima HNV-a mr. Jospiom Ivanovićem i Lazom Vojnićem Hajdukom.                    

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika