Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Otvoren tržni centar KTC

U ponedjeljak 4. prosinca, u Apatinu je otvoren tržni centar KTC d.o.o. čiji je vlasnik Ivan Katavić iz Križevaca, Republika Hrvatska. Suvremeni objekt iz tri cjeline smješten je, poput onih u velikim gradovima, na samoj periferiji Apatina. Izgrađen je u svega tri mjeseca, a svojim izgledom plijeni pozornost putnika koji prolaze cestom Apatin – Sombor i naprosto ih vuče da se zaustave na jednom od dva velika parkinga, pa ukoliko ništa i ne bi pazarili, bar da se osvježe u restoranu. Pokraj samoposluživanja od 3500 četvornih metara i restorana u koji se u jednom mahu može smjestiti 400 gostiju, tu su još i praonica za kamione i benzinska crpka. 
Prvi u nizu ovakvih objekata otvoren je u kolovozu ove godine u Subotici, gdje je i sjedište KTC-a za Srbiju. Apatinski centar je drugi, a otvorenje trećeg, u Somboru, očekuje se oko Nove godine, ukoliko to budu dopustili vremenski uvjeti. U Vojvodini je otvoreno još pet gradilišta: u Kikindi, Bečeju, Bačkoj Topoli, Senti i Vrbasu, a u tijeku su pregovori s lokalnim samoupravama u još nekim sredinama i veliki su izgledi da će se uspješno okončati. 
Apatinski trgovinski centar otvorio je predsjednik Izvršnog vijeća AP Vojvodine Bojan Pajtić, koji je izrazio veliko zadovoljstvo ovak-vim vidom gospodarske suradnje dviju sredina. »Kad je u pitanju razvoj nekog mjesta, ekonomska dobrobit i standard građana su nam prioritet. Ne smijemo praviti političke razlike, ne smijemo znati ni za nacionalne razlike kad je upošljavanje u pitanju. Srbija i Hrvatska su danas susjedi, bit će to sutra, bit će to uvijek i zbog toga je najbitnije da se prestanemo baviti prošlošću i da se konačno okrenemo budućnosti, da se okrenemo onom od čega se živi. Zajednički interes Hrvatske i Srbije jest EU, jest bolji život građana i zato se iskreno nadam da će kvaliteta suradnje stalno biti u porastu i to na svim razinama«,  rekao je između ostalog Bojan Pajtić. 
Predsjednik Općine Apatin Živorad Smiljanić na čelu je sredine koja slovi za jednu od najbogatijih u Srbiji, ali i sredine koja je »do grla« u investicijama. Jedna od njih upravo je uspješno okončana, a najveći dobitak je upošljavanje pedesetak djelatnika sa lokalnog tržišta rada. »Drago mi je što smo danas otvorili ovaj centar, kao jednu od ove godine realiziranih investicija. U Općini Apatin uloženo je oko milijardu i osamsto milijuna dinara, a milijarda i pol je došla sa strane. Ovo je jedna od najvećih investicija izvana, a za naš je grad bitno da imamo dobru ponudu, konkurentne cijene, a prije svega, pedesetak neuposlenih je ovdje našlo svoje radno mjesto. Zahvalan sam obitelji Katavić na povjerenju u ovu sredinu i nadam se jednoj kvalitetnoj, dugoročnoj suradnji«.
Na svečanom otvorenju Tržnog centra KTC bili su nazočni i Generalni konzul RH u Subotici Davor Vidiš, predsjednik Općine Sombor Jovan Slavković, zamjenik predsjednika Općine Subotica Petar Kuntić, gradonačelnik Križevaca Branko Hrga, saborska zastupnica Ivana Sučec Trakoštanec, te brojni predstavnici banaka, dobavljača i medija.
 
I. A.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika