Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Korisno i zabavno
 
Pojava Interneta i masovno korištenje računala ubrzali su i razvoj IP telefonije, tako da danas postoji bezbroj načina za komuniciranje. Ubrzani ritam života i poslovanja zahtijevao je od korisnika obavljanje više zadataka istovremeno, ali su fizička ograničenja činila problem. Dok su vam ruke na tipkovnici i mišu, kako ćete odgovoriti na telefonski poziv a da to ne utječe na vaš posao? Dovitljivi proizvođači su napravili čitav opus slušalica s kablom i bez njega, namijenjenih fiksnim, mobilnim i VoIP telefonima.
 
Jabra BT160
 
Tvrtka GN Netcom proizvodi te­lefone, slušalice, pojačala i kabele za sve vrste telefona, a njen odjel Jabra specijaliziran je za bežične slušalice namijenjene Mp3 plejerima i mobilnim telefonima.
Bežična  Bluetooth  slušalica BT 160 malih je dimenzija i sasvim lagana, a od sličnih proizvoda razlikuje se po maski veselih boja, koja se može zamijeniti ne­kom od 33 koje uz nju dobivate. To će se zasigurno dopasti mladima, naročito djevojkama, jer će u tom kompletu pronaći odgovarajuću šaru za trenutačno raspoloženje i izabranu odjeću. Ukoliko se vama ne dopadne nijedna, a imate printer u boji i malo osjećaja za dizajn, lako ćete napraviti masku po svojoj zamisli.
Nakon jednostavnog instali­ranja, slušalica je spremna za upotrebu. Velika tipka sa signalnom lampicom namijenjena je uspostavljanju i prekidanju veze, dok su sa strane tipke za re­guliranje jačine zvuka. Na vrhu slušalice je priključak za punjenje baterije, a ona je pred­viđena za osam sati razgovora i čak 110 sati u stanju priprave. Podržano je i pozivanje glasom posljednjeg biranog broja. Savitljiv gumirani nosač prilagodit će se svakoj usnoj školjki, što jamči dugotrajnu uporabu bez zamora i nelagodnosti.
 
Nova igra o Indiani Jonesu
 
Indiana Jones, zaštitni znak Lucas Arts-a, vraća se nakon skoro četiri godine odsustvovanja sa igračke scene. Zanimljivo je da na scenariju, prvi put kada je riječ o ovoj igri, surađuje i George Lucas osobno. 
Priča je smještena u praskozorje Drugoga svjetskog rata, a Indi se ponovo upušta u potjeru za antičkim predmetima, što će ga odvesti na brojne lokacije diljem svijeta. Još uvijek igra bez osobnog naziva, koristit će grafički sustav Euphoria, koji bi trebao pridonijeti kvalitetnijem prikazu i prirodnijoj animaciji likova. U nastanku igre, pored Lucas Arts-a, sudjeluje i tim Industrial Light & Magic. Nažalost, zasad je predviđena samo verzija za najnovije konzole. Izlazak igre ne bi trebalo ni očekivati prije druge polovice 2007. godine.
 
Od sada i s okvirom
 
Digitalni fotoaparati su veoma zanim­ljivi: možete snimati po cio dan (ili barem dok ne ispraznite baterije ili popunite memorijsku karticu) i potom uživati u gledanju fotografija na zaslonu, a one koje vam se najviše dopadnu možete i ih i otiskati ili pos­taviti kao poza­dinu na radnoj površini.
Pregledanje slika na ekranu monitora nije loše rješenje ukoliko je računalo uvijek uključeno, ali ako ga trebate uključiti samo zato što netko hoće pogledati vaše slike s ljetovanja, onda to baš i nije podesno. tiskane fotografije, s druge strane, zauzimaju mnogo mjesta i podložne su oštećenjima, pa ni one nisu pogodan medij. Najprimjerenije rješenje za pregledanje snimaka iz digitalnih fotoaparata jest digitalni okvir za slike. To je, u stvari, LCD ekran sa čitačem memorijskih kartica koji može stajati na stolu kao i klasičan foto-ram ili ga možete objesiti na zid. Kada se umetne memorijska kartica, slike se mogu pre­gledavati ručno ili automatski, a mogu se i rotirati. Ovi ramovi se proizvode u raznim veličinama, ali je onaj dijagonale 7 inča zasad najprijemčiviji što se tiče cijene i kvalitete prikaza slike.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika