Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Prostorije za još uspješniji rad

U nazočnosti mnogobrojnih uzvanika, u subotu 25. studenoga, svečano je otvorena nova zgrada HKPD »Matija Gubec« iz Rume. Zahvaljujući velikom entuzijazmu članova i prijatelja Društva, nakon dvije godine radovi na izgradnji ovog objekta uspješno su privedeni kraju. 
Riječ je o modernoj zgradi na kat, površine 120 četvornih metara, koja će omogućiti da rad Društva u budućnosti bude još uspješniji i plodotvorniji. Pokraj novog objekta zahvaljujući velikoj pomoći općine Ruma izgrađen je i uređen ljetni vrt u dvorištu sa nadstrešnicom i binom za tamburaški orkestar, koja je danas jedna od najljepših u Vojvodini. 
ZAHVALA NA POTPORI: Na samom početku svečanosti nazočne je pozdravio je predsjednik Društva Zlatko Kolarić koji se zahvalio svim onima koji su na bilo koji način pridonijeli uspješnom svršetku ovog velikog posla, spomenuvši da bi ovaj ambiciozni pothvat teško bio ostvaren bez dragovoljnog i besplatnog rada brojnih članova Društva, ali i pomoći općine Ruma, AP Vojvodine, Hrvatskog nacionalnog vijeća, Veleposlanstva Republike Hrvatske, kao i brojnih sponzora. Ovom prigodom predsjedniku općine Ruma Srđanu Nikoliću uručena je zahvalnica za financijsku potporu općine Ruma za izgradnju i uređenje ljetnog vrta, a predsjednik općine je, zahvaljujući se na priznanju, obećao i daljnju potporu rumske općine radu »Matije Gupca« te im poželio još uspješniji rad.
Nakon pozdravnog govora novoizgrađeni objekt blagoslovio je župnik crkve Uzvišenja svetoga križa Željko Tovilo a cijeli događaj ispatile su i ekipe Radio Srijema iz Rume i Srijemske televizije. 
DODJELA ZAHVALNICA: Usli-jedio je manji koktel, prigodom kojega su po prvi puta na novoizgrađenoj ljetnoj bini, sa kraćim programom, nastupili i tamburaši ovog rumskoga društva. Nakon toga priređena je svečana večera, a brojnim zaslužnim pojedincima i ustanovama podijeljene su prigodne zahvalnice. Sa dinamikom i tijekom radova na objektu nazočne je ukratko informirao potpredsjednik društva Milenko Kulušić koji je i rukovodio svim ovim radovima, a nazočni su obaviješteni i da će na redovitom godišnjem koncertu Društva, zbog posebnog doprinosa uspješnosti cijelog ovog pothvata, najvećim priznanjem Društva - plaketom Matije Gupca, biti nagrađena dvojica njegovih potpredsjednika Vladimir Jurca i Milenko Kulušić. Nazočnima su se još obratili i Maja Foretić-Pećnik, tajnica Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu i Erne Varnju, pomoćnik tajnika za poljoprivredu i turizam AP Vojvodine. Svečanosti otvorenja nove zgrade, između ostalih, nazočili su i Mato Groznica, član Izvršnog odbora Hrvatskog nacionalnog vijeća, Đorđe Reparski, predsjednik Druge mesne zajednice u Rumi, Bora Topolić, predsjednik Prve mesne zajednice u Rumi, Boško Bogičević, dirigent Gradskog tamburaškog orkestra »Branko Radičević«, Nedeljko Patković, dirigent Dječjeg tamburaškog orkestra »Plavi čuperak«, pravoslavni paroh Jovan Jovičić, te predstavnici hrvatskih udruga iz Srijema - HKC-a »Srijem« iz Srijemske Mitrovice, HKUD-a »Stjepan Radić« iz Novog Slankamena i HKUD-a »Tomislav« iz Golubinaca.  
 
Nikola Jurca
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika