Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Suradnja je urodila plodom

Koncert koji nosi naziv »Pjesme ljubavi i sunca« održan je u srijedu, 22. studenoga, u Subotici, a održan je u sklopu projekta »Tino, Nena i prijatelji«. U programu ovoga koncerta nastupio je, među ostalim, i Tamburaški orkestar HKC »Bunjevačko kolo« pod ravnanjem prof. Mire Temunović.
Iako je subotička publika navikla slušati talijanske kancone na tamburi, ipak je zanimljiva suradnja između ovoga mladog orkestra i vrhunskog pjevača iz Italije. 
Zajednički projekti zasnivaju se na autentičnosti glazbe određenog kraja i podneblja, te predstavljanju mladih umjetnika. Tenor i gitarist Tino Favazza, pravi predstavnik Sicilije, otoka prepoznatljive ljepote, svojim glasom i šarmom oduševio je prepunu vijećnicu subotičke Gradske kuće. 
Ova nesvakidašnja suradnja između tamburaškog orkestra i umjetnika iz Italije rodila se sasvim slučajno. Tenor Favazza, kako je i sam rekao, oduševio se s odnosom tambure i glasa, te je poželio ostvariti suradnju i sa njima, i to u okviru projekta »Tino, Nena i prijatelji« kojega realizira već deset godina unatrag. U svom glazbenom putovanju tenor Tino Favazza i violinistica Snežana Nena Tintor putuju po Europi i stvaraju kontakte s ljudima, umjetnicima, te rade zajedničke projekte. Jedan od takvih projekata je bio i njihov zajednički nastup u Srijemskoj Mitrovici i Subotici, a na ovom zajedničkom nastupu našle su se poznate napolitanske pjesme, koje ljudi rado slušaju i prepoznaju. Profesorica violine Snežana Nena Tintor svojim umjetničkim izričajem i interpretacijom oduševila je publiku, no, uz ovo dvoje umjetnika i već spomenuti Tamburaški orkstar HKC »Bunjevačko kolo«, nastupili su i drugi gosti: pijanistica Dragana Petković, ansambl »Romanović« s vokalnom solisticom Milicom Romanović, koji na poseban način njeguje izvornu narodnu i rusku cigansku glazbu, glumica Marijana Petrović, zatim Dejan Ranđelović na mandolini, dok se tradicionalnim izvornim pjevanjem predstavila Marija Bjelanović, vokalna solistica-gugutka.
Željka Vukov
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika