Arhiv tekstova Arhiv tekstova

U Splitu ćemo pružiti maksimum

Na dan objavljivanja ovog razgovora nogometna reprezentacija vojvođanskih Hrvata bit će, već, u Splitu, gradu domaćinu kvalifikacijskoga turnira za plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo hrvatskih selekcija iz cijeloga svijeta i pokušat će izboriti prvo mjesto koje, iduće godine, vodi put Zagreba. U sklopu priprema, reprezentacija je odigrala nekoliko trening susreta u kojima se nastojala uigravati momčad, okupljena za ovu povijesnu prigodu prilike nastupa na međunarodnoj nogometnoj sceni. Neposredno prije susreta protiv NK »Bačke«, najstarijeg nogometnog kluba na prostorima nekadašnje zajedničke države i prvog službenog reprezentativnoga nastupa na teritoriju Vojvodine, razgovarali smo s Bojanom Ostrogoncem (1982.), nogometašem kluba domaćina i kapetanom izabrane nogometne vrste vojvođanskih Hrvata.
4U ovom, svojevrsnom, i za povijest  prvom zabilježenom nogometnom susretu reprezentacija vojvođanskih Hrvata na domicilnom prostoru, kao igrač izabrane vrste našli ste se u nesvakidašnjoj situaciji igranja protiv svog matičnog kluba »Bačke«. Kako doživljavate poziv za nastupanje u reprezentaciji?
Kada mi je, svojevremeno prilikom okupljanja reprezentacije, upućen poziv za igranje u izabranoj vrsti vojvođanskih Hrvata, nisam uopće dvojio i drago mi je što sam postao dijelom momčadi koja će nastupiti na kvalifikacijskom turniru u Splitu. Također, drago mi je što ovaj, prvi susret na našim prostorima igramo upravo protiv mog kluba.
4Kakvo je ozračje u momčadi?
Ozračje među igračima, koji dolaze iz raznih dijelova Vojvodine, je zbilja odlično i već od prvoga okupljanja uspostavljena je kvalitetna komunikacija, kako na terenu tako i prema tehničkom vodstvu momčadi.  
4Na koji način biste ocijenili prve trening susrete reprezentacije protiv jačih i renomiranih hrvatskih momčadi, drugoligaša Belišća i prvoligaša Cibalie u Vinkovcima?
Za prvi oficijelni susret, protiv Belišća, sakupili smo se putem telefona i gotovo da smo se, svi, prvi puta vidjeli u autobusu prilikom polaska na utakmicu. Unatoč svemu, već na prvom susretu krenuli smo s uigravanjem buduće momčadi, a već na drugoj utakmici, u Vinkovcima, protiv prvoligaške momčadi Cibalie vidio se određeni pomak u kvaliteti igre, obzirom kako, ponavljam, izuzev igre na ova dva susreta nismo imali niti jedan zajednički trening.
4Kao kapetan reprezentacije što očekujete od nastupa na kvalifikacijskom turniru u Splitu?
Mi idemo u želji da pružimo svoj maksimum i očekujemo osvajanje prvoga mjesta, jer jedino prvoplasirana momčad stječe pravo sudjelovanja na Svjetskom prvenstvu hrvatskim manjinskih reprezentacija, sljedeće godine, u Zagrebu. Naš puni doprinos na terenu bit će najbolji odgovor svima koji su zaslužni za stvaranje ove momčadi.                                                    g
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika