Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Ovakve manifestacije bi se trebale održavati češće

Domaćin ovogodišnjeg finala Kupa tolerancije, sportske manifestacije u kojoj su tijekom šest kvalifikacijskih natjecanja u nekoliko gradova Vojvodine sudjelovali učenici pokrajinskih osnovnih i srednjih škola, tijekom prošloga vikenda (18. i 19. studenoga) bila je subotička Dvorana sportova. Jedan od mnogobrojnih sudionika ove lijepe sportske manifestacije u promicanju tolerantnosti na našim višenacionalnim prostorima bio je i mladi odbojkaš Boris Faćol (1989.), član sastava Politehničke škole iz Subotice, koja je u velikom finalu, nesretno, poražena od vršnjaka iz Zrenjanina.
4Na koji ste se način plasirali u veliko finale Kupa tolerancije u odbojci?
S obzirom da je Subotica određena za domaćina velikog finala cijele manifestacije ovogodišnjeg Kupa tolerancije, kao predstavnik grada domaćina imali smo osiguran nastup u završnom turniru na kojemu je sudjelovanje osiguralo još šest pobjedničkih momčadi s prethodnih natjecanja u drugim gradovima Vojvodine. Inače prema pravilima ovog natjecanja ekipu čine tri muška i tri ženska igrača, a igra se na visini muške mreže. U prvom susretu razigravanja bili smo bolji od momčadi Sombora (2:0), u polufinalu smo svladali Novi Sad (2:1) i izborili nastup u velikom finalu.
4Kako biste opisali finalni susret protiv momčad Zrenjanina i pomalo nesretan poraz u dramatičnoj završnici?
Poslije 1:1 u setovima, u odlučujućem trećem setu vodila se velika borba za svaki poen. U dramatičnoj završnici, pri rezultatu 14:14, nažalost po našu momčad sudac je po svojoj slobodnoj procjeni dosudio naše tzv. »pecanje« na mreži i dodijelio poen protivnicima. Pod dojmom ove sporne odluke izgubili smo i sljedeći poen, koji je Zrenjanincima donio konačnu pobjedu u finalnom susretu. No, i pored poraza, želio bih im, još jednom, čestitati na odličnoj igri i osvajanju prvog mjesta.
4Što za Vas predstavlja sudjelovanje u ovak-voj manifestaciji koja okuplja mlade iz cijele Vojvodine?
Iznimno sam ponosan što sam sudjelovao u ovoj lijepoj sportskoj akciji koja promovira toleranciju i smatram kako bih sličnih akcija trebalo biti i više, te da se organiziraju što češće. Razvijanje prijateljstva borbama na sportskom terenu dobitna je formula atraktivnom uspostavljanju veza između mladih iz različitih krajeva Pokrajine. 
4Vaš nastup u momčadi Politehničke škole, čiji ste učenik trećeg razreda, nije ni malo slučajan, jer ste igrač prvog tima OK »Spartak«, prvoligaške momčadi iz Subotice. Koliko se dugo bavite odbojkom i koji su Vaši sportski planovi u narednom razdoblju?
Odbojkom se aktivno bavim već četiri godine, a od ove godine sam postao član  prvog tima Spartaka, koji se ove godine ponovno natječe u prvoligaškoj konkurenciji. Redovito sam ulazio u igru na sva dosadašnja četiri susreta, ali je trenutačno u tijeku natjecateljska pauza (do 4. prosinca) zbog sudjelovanja reprezentacije na SP u Japanu. Glede osobnih planova oni su poglavito vezani uz želju da se ustalim u prvoj postavi, te izborim mjesto u juniorskoj reprezentaciji.   
g
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika