Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Dvije bronce iz Bajše

Povod ovom razgovoru jamačno je nedavni uspjeh dva mlada igrača STK »Mladost« iz Subotice, braće Luke (10) i Marka Gabrića (9), na nezvaničnom prvenstvu države u Bajši pokraj Bačke Topole za najniži stolnoteniski uzrast.U velikoj konkurenciji, od preko stotinu natjecatelja, uspjeli su se doma vratiti s nekoliko odličja.
4Kakvo je, zapravo, bilo natjecanje u Bajši i zbog čega nosi epitet nezvaničnog prvenstva države?
Luka: Najniža službena natjecateljska kategorija u stolnom tenisu je ona u kojoj nastupaju tzv. mlađi kadeti do 12 godina starosti. Obzirom da nema službenog natjecanja, na nivou države, za najmlađe kategorije Bajša je domaćin jednog velikog stolnoteniskog turnira koje dobiva status nezvaničnog prvenstva Srbije.
4Na koji način se odvijalo natjecanje i koji ste rezultat zabilježili u pojedinačnoj konkurenciji?
Luka: Svi natjecatelji su, prvo, bili raspoređeni u skupine po četiri igrača (round robin sustav op.a), a potom su najbolji iz ovog preliminarnog dijela ušli na glavnu tablu od 32 najbolja igrača. Ja sam se uspio plasirati u polufinale, gdje sam i poražen, te sam osvojio treće mjesto.
Marko: Također sam uspio proći kvalifikacijsku skupinu i prvo kolo glavnoga ždrijeba, te zabilježio plasman među 16 najboljih.
4Poslije igara u pojedinačnoj konkurenciji zaigrali ste skupa u paru i zabilježili vrijedan uspjeh. Koji vam je meč bio najteži na putu do brončanog odličja?
Luka i Marko: U konkurenciji parova nastupilo je 24 para, a naš bratski dvojac uspio se plasirati u polufinale i osvojiti treće mjesto na nezvaničnom prvenstvu države. Najteži susret na cijelom turniru bio nam je četvrtfinalni duel protiv para iz Nikolinaca.
4Prema stilu igre kojoj vrsti stolnotenisača pripadate i na koji način funkcionirate kao par?
Luka i Marko: Obojica smo u biti napadači što znači da tijekom cijelog meča igram više ofenzivno, uz dosta agresije u igri.Glede igre parova Luka vodi, kao stariji, igru i nameće glavni tempo. 
4Koliko često trenirate i tko stručno radi s vama?
Luki i Marko: Treniramo svaki dan izuzev nedjelje, minimalno po dva sata i to najviše s našim ocem Nebojšom, dok često znamo sparingirati s prvotimcima našeg kluba, uz stručni nadzor trenera prve momčadi i velikog stolnotenisača Mirka Gavrilovića. 
4Imate li stolnoteniske  uzore među aktivnim igračima?
Luka: Meni se najviše dopada kako igra Nijemac Timo Boll i često nastojim oponašati njegov stil igre.
Marko: Sviđa mi se kako igra Atila Koszo, prvotimac »Spartaka«.
4Što su vaše stolnoteniske želje u skorijoj budućnosti?
Luka i Marko: Nastojećemo da što više vrijedno treniramo i ostižemo što bolje rezultate, a na sljedećoj Cro Olimpijadi bismo željeli poći očevim stopama (Nebojša Gabrić je osvojio naslov prvaka) i sudjelovati na toj velikoj sportskoj manifestaciji.
g
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika