Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Uronite svoj PC…
 
Semicon je predstavio cijelu kolekciju posebnih fluida za ekstremno overklokiranje pod imenom Galden. To je kolekcija tekućina koja Vam omogućava potopiti cijelo računalo kao u akvarij i bez problema ga overklokirati. Postoji nekoliko vrsta tekućina koje se razlikuju po točki vrijenja i po temeraturi sipanja, a nisu toksične i ne gore. Na ovaj način može se istovremeno hladiti i CPU i GPU. Ovakve tekućine nisu jeftine. Jedan galon (oko 4 litre) košta do 400 USD.
 
Maleni PC
 
Izraelska tvrtka Compu-lab uspjela je smanjiti kompjutor na veličinu od otprilike dvije trećine površine kreditne kartice. CM-X270L je velik točno 44 x 66 mm, a na tu površinu smjestili su IntelXScale koji pokreće Windows ĆE ili Linux operativne sustave, Flash memoriju od 512 MB kao nadomjestak za hard disk, 128 MB RAM, AC97 zvučnu karticu i Philipsov čip za bežičnu 802.1 lb mrežu. Sve ovo je „klasika« za PDA, ali CM-X270L ima još i PCI bus, 4 USB porta i mrežni priključak, što ga definitivno svrstava u klasu PC računala.
 
Zvučni sistem SFX511W
 
SFX511W je 5.1 zvučni sistem, zasnovan na modelu SFX22iF. Karakteriraju ga malene dimenzije i dobra kakvoća zvuka, a uz računalo može se koristiti i s DVD plejerom, tako da upotpunjuje kućno kino. Zanimljiv detalj je taster za uključivanje/isključivanje koji istovrijemeno služi i za kontrolu jačine zvuka. To je dobra kombinacija, jer kada želite isključiti zvučnike, okretanjem tastera istovremeno smanjujete jačinu zvuka. Kada su te komande razdvojene, često se dešava da korisnik isključi napajanje a prije toga ne utiša zvuk što, pokraj neprijatnosti u vidu jakog klika, može dovesti i do težih kvarova sistema. Dijelovi koji su kod dvosistemskog rođaka bili srebrne boje ovdje su obojeni u crno i tako cijelom sistemu daju elegantniji izgled, koji će se dobro uklopiti u svako okruženje. Više satelita podrazumijeva i više žica za razvlačenje po prostoriji; zato je proizvođač priložio kabele dužine primjerene za manju sobu. Kakvoća reprodukcije je izvrsna, a okružujući zvuk pogodovat će za slušanje omiljene muzike.
 
Zvučni sistem SFX2Z1W
 
Ovo je model iz serije 2.1 zvučnika koji je ujedno i najmanji u ovoj seriji. Osim malih dimenzija i snage, SFX22iW karakterira izuzetno zanimljiv i kompaktni dizajn. Sateliti su u srebrnim plastičnim kutijama sa istobojnom platnenom maskom, koja djeluje poput metalne mrežice, što im daje robustan izgled. Iako imaju gumene podmetače, zakrivljen oblik kutija utiče na njihovu nestabilnost. Kockasto kućište infrabasa je od medijapana boje drveta, sa četiri plastične nogice. Sprijeda je zvučnik pokriven metalnom mrežicom, dok su na zadnjoj strani svi priključci, glavni naponski prekidač i otvor bas refleksa. Tu je priključen i skoro dva metra dug kabel sa upravljačkim tipkama. Pločica sa tipkama je plastična i također srebrnasta, tako da i ona djeluje poput metalne. Pored signalne lampice nalaze se i taster za uključivanje, ujedno namijenjen i kontroli jačine zvuka, regulator snage basa i priključak za slušalice. Nizak stupanj izobličenja, kao i dobar odnos signala i šuma omogućavaju da ovi zvučnici uvijek budu pojačani do maksimuma. Male dimenzije i moćan zvuk svidjet će se mlađim korisnicima, a oni obično imaju male i pretrpane sobe.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika