Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Tenis 
Ljubičić 
obranio Beč
 
Najbolji hrvatski tenisač Ivan Ljubičić pobijedio je na jakom ATP turniru u Beču, svladavši u finalnom susretu Čileanca Gonzalesa sa 6-3, 6-4, 7-5. Prvi nositelj turnira opravdao je ulogu favorita i uspio obraniti prošlogodišnji naslov (po prvi puta u karijeri) izboren u glavnom gradu Austrije.
 
Nogomet
Prvi susret nogometne 
reprezentacije Hrvata iz Vojvodine
 
U sklopu priprema za kvalifikacijske susrete reprezentacija i klubova hrvatskih manjina, reprezentacija Hrvata iz Vojvodine odigrala je, prošlog tjedna,  svoj prvi susret na gostovanju kod hrvatskog drugoligaša Belišća. U prijateljskom ozračju, pred oko 300 gledatelja, domaćin je slavio pobjedu od 4:0 (2:0), ali je rezultat ovog puta bio u drugom planu, jer je u pitanju ipak prvo okupljanje pozvanih igrača i početak stvaranja buduće momčadi. Nakon susreta ljubazni domaćin su upriličili zajedničku večeru i druženje svih sudionika ovog prijateljskog nogometnog susreta. Za reprezentaciju Hrvata iz Vojvodine nastupili su: Antonić (Sombor), Vuković (Sombor), Nimčević (Žednik), Ostrogonac (Subotica), Bedeković (Tavankut), Ilovac (Subotica), Lukač (Subotica), V. Berleković (Čonoplja), Memišević (Subotica), S. Berleković (Čonoplja) i Mandić (Subotica), a u drugom dijelu susreta igrali su još i: Vojnić (Čantavir), Periškić (B. Monoštor), Horvacki (Tavankut) i Anišić (Subotica)
»Unatoč, na prvi pogled, visokom porazu, zadovoljan sam prvim nastupom reprezentacije Hrvata iz Vojvodine, koja se okupila tek u autobusu na putu prema Belišću. Naš protivnik je bila uigrana drugoligaška hrvatska momčad, a mi smo tek u stvaranju sastava za predstojeće kvalifikacijske susrete«, kazao je Marinko Poljaković, izbornik reprezentacije.
Rukomet
Pobjeda Zagreba
 
Rukometaši Zagreba uspjeli su, s dosta muke, stići do druge pobjede u Ligi prvaka nakon što su u Skoplju bili bolji do makedonskog predstavnika Metalurga (22-18). Najbolji pojedinac susreta bio je reprezentativni vratar Šola s impresivne 24 obrane, a sa novom pobjedom Zagreb ostaje u utrci za jedno od prva dva mjesta koje vode u završnicu najjačeg europskog klupskog rukometnog natjecanja.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika