Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Održan treći Sajam zapošljavanja
Veliko zanimanje nezaposlenih 
i poslodavaca
 
Tridesetčetiri poslodavca je iskazalo 210 slobodnih radnih mjesta na trećem Sajmu zapošljavanja održanom u Subotici 6. listopada. Poslodavci su tražili radnike u prehrambenoj industriji, grafičkoj, informatičkoj, u uslužnim djelatnostima, u bankarstvu, zatim farmaceute, građevinske radnike raznih struka, kao i agente osiguranja. Ovaj sajam, kao i prethodni u organizaciji subotičke filijale Nacionalne službe zapošljavanja, privukao je veliki broj nezaposlenih te se hol Otvorenog sveučilišta doimao pretijesan da primi sve zainteresirane. 
Savjetnici za posredovanje NSZ dobro su pripremili nezaposlene za ovu manifestaciju, kroz obuke o tome kako napisati vlastitu radnu biografiju, kako pristupiti poslodavcu na štandu i time steći veću šansu za dobijanje zaposlenja, te je na sajmu podneseno čak 745 radnih biografija. Točne podatke o angažiranim nezaposlenim radnicima subotička filijala NSZ imat će poslije 6 mjeseci, što je okvirno vrijeme u kojemu se nezaposleni koji su posjetili sajam angažiraju. 
Subotička filijala NSZ je sajmom održanim u prošli petak ispunila kvotu ovakvih manifestacija za ovu godinu. S 2297 nezaposlenih koji su sudjelovali na sajmovima, Subotica je prva među filijalama na teritoriju Srbije, a po broju uključenih poslodavaca, njih 75, na drugom mjestu. 
J. D.
 
Obilježen Dan oslobođenja Subotice
Podsjećanje na žrtve NOB-a
 
Svečanom sjednicom Skupštine općine i polaganjem vijenaca na Spomenik žrtvama fašizma, kao i na Spomen kompleks palim Crvenoarmejcima na Pravoslavnom groblju u Dudovoj šumi obilježen je 10. listopada, Dan oslobođenja Subotice.
Sjednica, kojoj je prisustvovao samo dio vijećnika subotičke Skupštine, je protekla u podsjećanju na poginule borce narodnooslobodilačke vojske, ali i na civilne žrtve rata.
Predsjednik općinskog odbora SUBNOR-a Vladimir Večić je, podsjećajući okupljene na svečanoj sjednici Skupštine općine na ove povijesne dane, istaknuo kako neki osporavaju djelovanje narodnooslobodilačkih jedinica u oslobođenju Subotice. Večić se kritički osvrnuo i na prošle godine usvojeni zakon o rehabilitaciji poginulih u razdoblju 1941. – 1945, kojim su izjednačeni osloboditelji i pomagači njemačkog okupatora. On je rekao da SUBNOR neće odustati od zahtjeva da se taj zakon ukine. 
Predsjednik općine Géza Kucsera, je pak zatražio sagledavanje povijesnih činjenica u cijelosti i ukazao na žrtve pobjedničkog pohoda antifašističkih postrojbi. »Sigurno je da ne možemo, a da ne uvažimo stavove onih koji su izgubili svoje najbliže i od ruku pripadnika pobjedničke strane. Pogledajmo istini u oči i priznajmo, bilo je puno nevinih žrtava. Oni počivaju na Parceli 44, ili pod Bagremom u Bajmoku i na drugim mjestima. Nemojmo se čuditi pripadnicima tih obitelji kojima nije stalo do proslave. I oni su donekle u pravu«. 
Uz diplomatske predstavnike nekoliko susjednih zemalja, na svečanoj sjednici Skupštine općine bili su i gosti iz Hrvatske, među ostalim predsjednica Udruge antifašističkih boraca u Osijeku i članica Predsjedništva Saveza antifašističkih boraca Hrvatske Ema Biliškov.
J. D. 
 
Stambeno-kreditno pronatalitetni fond 
Produžen rok za prijave
 
Upravni odbor Stambeno-kreditno pronatalitetnog fonda Općine Subotica produžio je rok za podnošenje prijava do 3. studenoga 2006. godine, kako bi sva zainteresirana lica bila u mogućnosti prikupiti i podnijeti svu neophodnu dokumentaciju. Kompletirane prijave se podnose u Općinskom uslužnom centru, zgrada Gradske kuće, Trg slobode 1. Po zaključenju natječaja, spisak svih kandidata koji su podnijeli kompletne prijave, kao i spisak svih kandidata kojima će, po odluci Općinske stambene komisije, biti dodijeljena sredstva, bit će objavljen putem sredstava informiranja.
 
Renoviran Dom DSHV-a 
Poziv na otvorenje
 
Demokratski savez Hrvata u Vojvodini poziva svoje članove i simpatizere na otvorenje renoviranog Doma DSHV-a. Tom prigodom nastupiti će Šima Jovanovac, poznati estradni umjetnik iz Vinkovaca. Program u povodu otvorenja renoviranog Doma  u Subotici, Beogradski put br. 31, održat će se u petak, 13. listopada 2006. godine, od 17 sati. 
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika