Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Nogomet
Rekordno protiv Andorre
 
U drugom susretu kvalifikacijske skupine za odlazak na EP 2008, Hrvatska nogometna reprezentacija uvjerljivo je svladala suparnike iz Andorre (7-0) i uhvatila zalet pred najvažniji susret jeseni protiv Engleske. Najbolji akter utakmice bio je četverostruki strijelac Mladen Petrić, dok su za »ostatak« golova zaslužni Klasnić, Balaban i Modrić. Postignuta pobjeda predstavlja novi hrvatski rekord u službenim susretima.
 
Boćanje
Puniš europski prvak
 
Boćar Dražen Puniš postao okitio se titulom prvaka u disciplini pojedinačno klasično na Europskom prvenstvu u Rijeci, a u paru sa Ante Papakom osvojio je srebro u disciplini štafetnog izbijanja. Sandro Gulja i Jure Maglić osvojili su srebro u parovima, a Gulja je bio srebrni i u preciznom izbijanju.
Rukomet
Pobjeda Zagreba
 
Nakon poraza u prvom kolu skupine D Eurolige (protiv Flensburga na gostovanju u Njemačkoj), rukometaši hrvatskog prvaka Zagreba uspješno su odigrali susret drugog kola, pobijedivši rusku momčad Čehovskih medvjeda (26-19). Najbolji u redovima pobjednika bili su rumunjski »legionar« Jurca sa 7 pogodaka, te vratar Uvodić koji je u drugom poluvremenu pružio odličnu partiju, uz nekoliko sjajnih obrana koje su rezultirale konačnom razlikom.  
 
Skijanje
Janica pauzira
 
Najbolja hrvatska i svjetska skijašica Janica Kostelić objavila je prošlog tjedna da se povlači na godinu dana iz svijeta skijanja, jer želi malo odmora od iscrpljujućih napora i bolova koji je već godinama prate tijekom cijele natjecateljske sezone. Konačnu odluku o prekidu aktivne karijere ili njenom nastavku donijet će sljedeće godine, a u međuvremenu odlučila se baviti kozmetikom u svom novootvorenom salonu u Rijeci. 
 
Tenis
Titule za Kostanić i Đokovića
 
Jelena Kostanić  osvojila je naslov u igri parova (skupa s Amerikankom King) na 175.000 $ vrijednom WTA turniru u Tokiju. Novak Đoković osvojio je svoj drugi ATP naslov u karijeri pobjedom u finalu turnira u Metzu, pobjedom u finalu protiv Austrijanca Meltzera (4-6, 6-3, 6-2).
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika