Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Prva kvalifikacijska natjecanja

Posljednjeg vikenda rujna Srijemska Mitrovica je bila obojena bojama sporta. Oko 400 mladih iz Srijemske Mitrovice, Inđije, Stare Pazove, Iriga i Rume sidjelovalo je na sportskoj manifestaciji »Kup tolerancije«, koja se u Srijemskoj Mitrovici organizira već drugi put za redom. Ovo natjecanje dio je projekta »Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini« kojemu je glavni pokrovitelj Pokrajinsko tajništvo za propise, upravu i nacionalne manjine, dok je organiziranje kupa u Srijemskoj Mitrovici povjereno  Općinskoj upravi za predškolsko obrazovanje, sport i socijalnu skrb.
Svečano otvorenje skupa održano je u Dvorani Prehrambeno tehničke škole, gdje se potpredsjednik Izvršnog vijeća Vojvodine Dušan Jakovljev prigodnim riječima obratio nazočnima poželjevši »da se bar jedna srijemska ekipa  iz Subotice vrati kao pobjednik pojedine kategorije natjecanja«.  Natjecanje je otvorio predsjednik Općine Zoran Miščević  i poželio  svima uspjeh u  natjecanju i ugodan boravak u gradu domaćinu, a posebno dragi gosti Mitrovčana bili su članovi izaslanstva mađarskog grada Duna Varos. 
Tijekom subote i nedjelje održavana su sportska natjecanja u prostorijama različitih osnovnih i srednjih škola u gradu. Po završetku dvodnevnog natjecanja, pobjednicima je čestitao i diplome im podijelio zamjenik pokrajinskog tajnika za sport Janos Csikos. 
Na finalnom natjecanju u Subotici, koje će se održati 18. i 19. studenoga, Srijemce će tako u malom nogometu predstavljati ekipa iz Osnovne škole »Dušan Jerković« iz Inđije, u košarci za omladince predstavnici će biti učenici mitrovačke Gimnazije dok će omladinke predstavljati polaznice Srednje medicinske škole »Draginja Nikšić«, također iz  Srijemske Mitrovice. U stolnom tenisu prvo mjesto i čast da predstavlja Srijemsku Mitrovicu u Subotici pripalo je  učenicima osnovne škole iz Vrdnika, dok su u odbojci najbolji bili učenici Srednje škole »Branko Radičević« iz Rume.
Pokraj Srijemske Mitrovice u projektu sudjeluju Bačka Topola, Sombor, Zrenjanin, Vršac, Subotica i Novi Sad. 
I. C.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika