Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Tenis
Ljubičić do finala
 
Najbolji hrvatski tenisač Ivan Ljubičić poražen je u finalu ATP turnira u Bangkoku (550.000$) od Amerikanca Blakea s glatkih 6-3, 6-1, no unatoč porazu popravio je svoj plasman na ljestvici najboljih svjetskih igrača za jedno mjesto.
 
Vaterpolo
Polufinale kupa
 
Među četiri najbolje momčadi hrvatskog vaterpolskog kupa, nakon pretkola igranih u Dubrovniku i Zagrebu prošlog vikenda, plasirali su se Mornar i Jug, odnosno, Jadran i Mladost. Prvo navedene momčadi bit će domaćini u prvim susretima (11. studenoga), dok će se uzvrati igrati u Dubrovniku, odnosno Zagrebu (15. studenoga). 
Košarka
Uspješan start
 
Svi hrvatski predstavnici (Cibona, Zadar, Split i Zagreb) uspješno su startali u novom izdanju regionalne košarkaške lige (negdašnja Goodyear , danas ABA ) i zabilježili pobjede u svojim premijernim nastupima. Cibona je slavila na gostovanju u Podgorici (77-68), Zadar je bio bolji od Širokog (91-88), Split od Bosne (85-81), a Zagreb je pobijedio Domžale (78-63).
 
Nogomet
Andora i Engleska
 
U sklopu nastavka kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo, Hrvatsku reprezentaciju očekuju dva domaća susreta na stadionu Maksimir u Zagrebu. U subotu 7. listopada u goste dolazi Andora, dok je za 11. listopada zakazan susret godine protiv glavnog konkurenta za plasman, selekcije Engleske. Izbornik Bilić odredio je sljedeće igrače za predstojeća dva kvalifikacijska susreta: Stipe Pletikosa, Vedran Runje, Marin Skender, Dario Šimić, Goran Sablić, Anthony Šerić, Robert Kovač, Josip Šimunić, Hrvoje Vejić, Vedran Ćorluka, Dario Knežević, Niko Kovač, Jerko Leko, Marko Babić, Darijo Srna, Milan Rapaić, Niko Kranjčar, Luka Modrić, Danijel Pranjić Mladen Petrić, Ivan Klasnić, Ivica Olić, Boško Balaban, Eduardo Da Silva.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika