Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Nogomet
Hrvatski kup
 
U susretima 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa najveću senzaciju priredila je momčad trećeligaša Konavljanina (Ćilipi) koja je uspjela s 2:1 svladati renomiranog prvoligaša Varteks, dok je Pula, na penale (1:1, 6:5) ispala od niželigaša iz Hrvaca. U ostalim duelima favorizirane momčadi uspjele su preskočiti prvu prepreku prema vrijednom nogometnom trofeju.
 
Tenis
Argentina i Rusija u finalu
 
U ovogodišnjem finalu Davisova kupa sastat će se reprezentacije Argentine i Rusije, koje su plasman osigurale pobjedama protiv Australije (5-0), odnosno SAD (3-2). Odlučujući poen Rusima donio je Tursunov pobjedom protiv Roddicka u maratonskom petom setu koji je završio nesvakidašnjim rezultatom od 17:15, a susret je potrajao 4 sata i 48 minuta. U susretu za popunu Svjetske skupine, u kojoj će i dogodine igrati Hrvatska, Švicarska je predvođena najboljim svjetskim igračem Federerom bila bolja od Srbije (4-1) uspjela osigurati mjesto među 16 najboljih reprezentacija.
 
Boks
Božić nokautiran
 
Hrvatski boksač Stjepan Božić doživio je treći poraz u svojoj profesionalnoj karijeri i znatno umanjio šanse za potencijalni unosniji nastavak iste. Naime prije ovog meča bilo je spomena o dugoročnom profesionalnom ugovoru, ali se ispred njega našao ukrajinski boksač Tsypko, koji je bio u svemu bolji i svoju veliku dominaciju realizirao prekidom borbe u drugoj rundi.
 
Odbojka
Ždrijeb za EP
 
Proteklog vikenda održan je ždrijeb za Europsko prvenstvo odbojkašica koje će igrati sljedeće godine u Belgiji i Luksemburgu. Hrvatska reprezentacija dobila je za protivnice Rusiju, Tursku i Francusku, s kojima čini skupinu C, a natjecanje se igrati u četiri skupine iz kojih najbolje tri nastavljaju u borbu za polufinale.
 
Košarka
Poraz u finalu
 
U finalnom susretu košarkaškog turnira u Udinama Cibona je poražena (86-70) od pobjednika Benettona, no ostaju zabilježene vrijedne pobjede protiv renomiranih talijanskih momčadi Climamia (106-99) i Snaidera (69-66) u izlučnim duelima.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika