Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Kako prirediti rođendanski party s što više smijeha i uspjeha (1. dio)

Kao prvo, odluči koji najbolji prijatelji će ti biti gosti. Broj ovisi o veličini prostorije gdje ćete se družiti, stvarati ugodno ozračje, igrati se, smijati i uživati. Za najbolji party preporuča se 15 - 20 prijatelja. 
POZIVNICE: Pozivnice su obvezne, jer se tu ne radi o bilo kakvom rođendanu nego o TVOM ROĐENDANU!
Svakako, neka budu VRLO COOL! Pozivnice pošalji 2-3 tjedna unaprijed, a nekoliko dana prije partyja provjeri telefonom tko sve dolazi. Na pozivnice ne zaboravi napisati: dan, mjesto i sat (početak i kraj) partyja. 
IGRE: Da bi party dobio izvrstan ukus, pripremi nekoliko fora društvenih igara (kojima nije istekao rok zanimljivosti). Za rođendane s gostima do 8 godina, dobro je imati koordinatora igre. To može biti netko od rodbine, a za taj važan zadatak najčešće se izabere mama ili tata. 
ZABAVLJAČ (MAĐIONIČAR ili bilo kakav drugi...): Dobar i profesionalan zabavljač može tvoj party »začiniti« super čarobnim začinom, donoseći radost i zanimljivost na osmišljen i organiziran način. 
Ako je angažiran zabavljač, to svakako napiši u pozivnici jer to tvom partyju daje neodoljivu privlačnost. 
HRANA, PIĆE: Za dobro »skuhan« party treba dobra klopa i prstohvat različitih pića (bolje prirodnih nego gaziranih...). Što se klope tiče, dobro je da bude jednostavna za posluživanje, sa što manje vilica, žlica i slično. Naravno, ne zaboravi najvažnije – TORTU! Najbolje je da je torta u hladnjaku dok je ne poslužiš gostima. 
Plastični tanjurići i čaše su fora jer se poslije ne moraju prati, a ne mogu se niti razbiti. Još bolje ako su u bojama! Na tanjure i čaše neka svatko napiše svoje ime ili nešto nacrta da se poslije zna koja je čija čaša.  Za tortu pripremi posebne tanjure. 
UKRAŠAVANJE PROSTORIJE: Neka se vidi da je TVOJ PARTY tu! To mogu biti baloni (20-30 balona, pa i više). Ali pripazi, baloni po podu su smetnja i neugodna buka jer tu učestalo pucaju. Objesi ih, zalijepi za strop ili ih vješaj za svjetiljke! Te svjetiljke nemoj paliti jer će baloni popucati od topline žarulje. Prostoriju možeš ukrasiti i različitim papirnatim dekoracijama. To sve pomiješaj s veselom glazbom, a glazbu pripremi prije nego dođu gosti! 
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika