Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Tenis
Evtimova pobjednica 
Palić Opena
 
Bugarska tenisačica Dia Evtimova pobjednica je ženskog profesionalnog turnira »Palić Open 2006«, nakon što je u finalnom susretu bila bolja (6-0, 6-4) od Čehinje Gerlove. Nedjeljnom finalu na terenima kraj jezera nazočio je velik broj ljubitelja bijelog sporta, koji su mogli uživati u kvalitetnom tenisu. Treće izdanje turnira, koji se igra za nagradni fond od 10.000 $, odlično je organizirano i ponovno je pobralo mnogobrojne pohvale za profesionalnost i gostoprimstvo.
 
Košarka
Pobjeda protiv Danske
 
U sklopu kvalifikacija za sljedeće Europsko prvenstvo u košarci hrvatska reprezentacija svladala je na gostovanju Dansku (92-67) i nastavila sigurni put prema plasmanu na summit najboljih momčadi starog kontinenta, koji će biti sljedeće godine u Španjolskoj.
 
Konjički sport
Pobjeda Figrine TB
 
U nedjelju, 3. rujna, KK »Bačka« bila je domaćin 7. kasačkoj utrci voženoj na subotičkom hipodromu. U bogatom programu trkačkog dana voženo je čak 10 utrka, a u glavnoj je slavio vozač Nenad File s grlom Figrina TB, u vlasništvu Bele Tumbasa iz Tavankuta. 
 
Nogomet
Transfer Kranjčara
 
Poslije brojnih kombinacija glede prelaska Nike Kranjčara u neki od europskih nogometnih klubova, jedan od najtalentiranijih i jamačno najosporavanijih mlađih hrvatskih nogometaša pronašao je novu sredinu u kojoj će nastaviti svoju profesionalnu karijeru. Od ove sezone Niko će nositi majicu Premier ligaša Portshmouta, koji je za njegov prelazak platio rekordnih 5,2 milijuna eura, što je najveći transfer u povijesti NK Hajduka. 
 
Vaterpolo
Hrvatska bez borbe za medalje
 
Vaterpolo reprezentacija Hrvatske ispala je već u prednatjecanju iz borbe za medalje i borit će se za 7. mjesto na EP u Beogradu. Uz očekivani poraz od Mađarske, i neočekivani od Italije, uslijedila su dva neplanirana remija s Grčkom i Njemačkom, što je rezultiralo gubitkom svake šanse za plasman u četvrtfinale. Izravni plasman u polufinale izborile su domaćin Srbija (A skupina) i Mađarska (B skupina). 
 
Košarka
Španjolska na krovu svijeta
 
Iako bez ozlijeđenog Pau Gasola, svog najboljeg igrača i MVP-a cijelog šampionata, košarkaška reprezentacija Španjolske suvereno je svladala drugog, neočekivanog finalista, reprezentaciju Grčke (70-47). U susretu za treće mjesto slavila je selekcija SAD, koja se unatoč velikim aspiracijama, na koncu ipak morala zadovoljiti samo brončanom medaljom svladavši Argentinu (96-81).
 
Squash
Trofej Subotice 
 
U odličnoj organizaciji squash kluba »Votuzo« iz Subotice u nedjelju, 3. rujna, u sklopu proslave Dana grada, odigran je međunarodni turnir na kojem su sudjelovali igrači iz nekoliko država. Pobjedom u finalnom susretu protiv Ivana Đorđevića (Srbija) naslov i pokal namijenjen najboljem osvojio je Mark Krajcsak (Mađarska), trenutačno 65. igrač na svjetskoj ranking ljestvici. 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika