Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Najveći sportski rezultat svih vremena
Bolt: 9,58 na 100m
 
Svijet je isprva na nepunih deset sekundi zanijemio u ponedjeljak 17. kolovoza oko 21.40 sati, a potom eksplodirao od oduševljenja i ushićenja zbog senzacionalnog novog svjetskog rekorda na 100 m. Jamajčanin Usein Bolt »popravio« je dosadašnji osobni rekord (9,69) za nevjerojatnih 11 stotinki i superiorno osvojio naslov najboljeg svjetskog sprintera današnjice. Istrčavči američki nacionalni rekord od 9,71, Tyson Gay morao se s ovakvim izvanrednim rezultatom zadovoljiti samo drugim mjestom, ispred Aasafe Powella 9,84 (Jamajka), koji je osvojio brončanu medalju.
 
SP Berlin
Haklits sedmi kladivaš
 
S bačenom daljinom od 76,26 m hrvatski bacač kladiva Andras Haklits osvojio je sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u atletici, koje se održava u Berlinu. Samim plasmanom u finale SP-a 32- godišnji kladivaš je ispunio svoj veliki sportski san i ostvario lijep rezultat za hrvatsku mušku atletiku. Prvak svijeta je postao Slovenac Primož Kozmus s bačenih 80,84 m.
 
Tenis
Trio u Cincinnatiju
 
Marin Čilić, Ivo Karlović i Ivan Ljubičić uspješno su startali na ATP turniru serije 1000, posljednjem velikom ispitu pred US Open. Čilić je svladao umaškog finalista Juana Carlosa Ferreroa 6-3, 6-4, Karlović je poslije velike borbe bio bolji od Gaela Monfilsa 6-4, 6-7, 7-6, dok je Ljubičić uz dosta muke svladao Florenta Serru s 4-6, 6-3, 6-4.
 
Novi trener »Bilih«
Talijan Reja trener Hajduka
 
Katastrofalan start nove sezone splitskog prvoligaša uvjetovao je angažiranje novoga trenera, koji će pokušati  zaustaviti rezultatsko posrtanje jednog od najtrofejnijih hrvatskih klubova. Nakon otpuštenog Mišea i oboljelog Kalinića, na »užarenu bijelu klupu« trebao bi sjesti 64–godišnji Talijan Edoardo Reja, nekadašnji strateg Napolija, koji je ovu slavnu momčad u prethodne četiri godine vratio iz treće lige u Seriu A.
 
 
Pogled s tribina
Put za Afriku
 
Minsk je osvojen! Vjerojatno najteži ispit hrvatske nogometne reprezentacije pod vodstvom izbornika Bilića položen je bez greške (3-1) i s tri osvojena boda na teškom gostovanju u Bjelorusiji Hrvatska je ostala u kvalifikacijskoj utrci za osvajanje drugog mjesta u svojoj skupini. Kiks protiv Ukrajine i gubitak dva dragocjena boda uvjetuje maksimalan učinak u svim sljedećim susretima, ali i »podgrijava« nadu da bi se moglo i nešto više učiniti na gostovanju u Engleskoj. Jer, domaća pobjeda u uzvratu protiv Bjelorusa nikako ne bi smjela biti u pitanju, a bod protiv lidera skupine na njegovom terenu  9. rujna mogao bi presuditi u konačnici borbe za drugo mjesto koje vodi u razigravanje za plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoj Africi sljedeće godine. Srna, Dudu, Luka i ostali nasljednici »vatrenih« sposobni su to učiniti...
 
 
Nogomet
Pobjeda Bačke
 
SUBOTICA - Novu sezonu u Vojvođanskoj ligi, skupina Istok, nogometaši subotičke Bačke započeli su pobjedom protiv momčadi Kozare (3-0) na svom igralištu pokraj Somborske kapije.
Bačka: Bilinović, Karadžić, Vilotić, Bator, Vučković, Tešanović, Petrović, Perović, Đereg, Davidović, Nikutović.
 
Novi dresovi
 
Član Gradskog vijeća zadužen za sport i omladinu, Nemanja Simović, u utorak 18. kolovoza uručio je novu garnituru dresova Nogometnom klubu Bačka, uz želje da se pod novim vodstvom kluba, na čelu s novoizabranim predsjednikom Dragoslavom Radonjićem, izbori plasman u viši rang natjecanja - Srpsku ligu.
 
Poraz Spartaka ZV
 
SUBOTICA - Premijerni susret Super lige pred 4500 gledatelja na Gradskom stadionu u Subotici završio je minimalnim porazom (0-1) domaćeg Spartaka Zlatibor vode u susretu protiv gostujućeg OFK Beograda. Susret je odlučio gol Beljića u 14. minuti susreta, ali je rezultat mogao biti i drugačiji, da je dosuđen penal nakon igranja rukom u šesnaestercu gostiju. Sljedeći susret Spartak ZV igra protiv Mladog radnika u Požarevcu.
Spartak ZV: Jovanić, Puškarić, Pešić, Simović, Oletu, Bratić, Mijić, Torbica (od 49. min. Bošković), Janjuš, Misini (od 62. min. Puhalak), Mirić (od 62. min. Nosković).
 
Odbojka
Pripreme za novu sezonu
 
SUBOTICA - Pod vodstvom novog trenera Gorana Ilića, kojemu asistiraju pomoćni treneri Igor Čajić i Nemanja Simonović, odbojkaši Spartaka vrijedno se pripremaju u subotičkoj Dvorani sportova. Iako je do početka prvenstva još daleko, mladi subotički odbojkaši nastoje se što bolje pripremiti za osvajanje prvoga mjesta u Drugoj ligi i plasman u 1B ligu Srbije. Druga momčad će se natjecati u Vojvođanskoj ligi. 
 
Hrvanje
Štefanek na pripremama u Rusiji
 
SUBOTICA - Najbolji subotički hrvač i standardni državni reprezentativac otputovao je na pripreme u Rusiju, gdje će, sparingirajući s jakim rivalima u svojoj kategoriji, nastojati što bolje se spremiti za velika svjetska i europska natjecanja, koja ga očekuju u nastavku sezone.
 
GOSTI IZ DALMACIJE
Mladi džudisti iz Splita u Somboru
 
SOMBOR - Ovih dana u sklopu priprema za novu natjecateljsku sezonu u Somboru su boravili mladi sportisti džudo kluba Split, pod vodstvom direktora Steve Mentusa i trenera Daniela Dimića. Trenirali su tri puta dnevno u Gradskoj dvorani, a smještaj im je omogućen u Domu učenika. Trener Daniel Dimić je rekao kako se u Somboru osjećaju veoma ugodno i da u ovaj grad dolaze vrlo rado već nekoliko godina. Kao klub su zadovoljni uvjetima, a pripreme su izvrsno organizirane. Mladi džudisti iz Splita su posebno oduševljeni zelenilom i ljepotom grada Sombora
Z.G.
MEĐUOPĆINSKA  NOGOMETNA LIGA 
Sonćani galantni domaćini
 
SONTA – U okviru natjecanja Međuopćinske nogometne lige Sombor – Apatin – Kula - Odžaci u Sonti je odigrana utakmica 1. kola između domaćeg NK Dinamo i NK Aleksa Šantić iz istoimenog mjesta u Općini Sombor. U susretu osrednje kvalitete konačni rezultat je bio 1:1. Zgoditkom Branislava Andrašića Dinamo je već u osmoj minuti poveo, a izjednačio je Marko Tomić u 69. minuti. Igralo se dosta žustro, a svaka od ekipa imala je po nekoliko propuštenih stopostotnih prilika. 
Rezultati 1. kola: Hajduk (Stapar) – Jedinstvo (Ribarevo) 10-1,  Sloga (Čonoplja) – Terekveš (Svilojevo) 3-2,  Jedinstvo (Kolut) – Sport (Bezdan) 0-2,  Dinamo (Bački Breg) – OFK Odžaci 
1-0,  Dunav (Bački Monoštor) – OFK Šikara (Sombor) 5-4
I. Andrašić
 
POBJEDA GOSTIJU IZ RIĐICE 
RK Stanišić ponovno igra 
 
STANIŠIĆ - U srijedu, 12. kolovoza, s početkom u 18:30 u Stanišiću je odigrana rukometna utakmica između reaktiviranog RK Stanišića i RK Riđice. Za ekipu Stanišića su zaigrali nekadašnji igrači i evidentan je bio nedostatak kondicije, što je bio razlog lošeg ostvarenog rezultata i uvjerljivog poraza 33­:22.
S. Tadić
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika