Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Klub se još uvijek nalazi u fazi razvoja

U protekloj natjecateljskoj sezoni Međuopćinske lige NK »Đurđin« nije uspio održati ostanak u ovom razredu nogometnog klupskog natjecanja i u novoj sezoni igrat će u Općinskoj ligi Subotice.
Unatoč slabijem postignutom rezultatu, u klubu je zauzet čvrst stav u nastojanju da se propusti u igri i ostvarenim rezultatima što prije isprave i već u nastupajućoj sezoni nižeg ranga »ekspresno« izbori povratak u Međuopćinsku ligu. O klubu i planovima za »povratničku« sezonu porazgovarali smo s Nedeljkom Horvatom, sportskim direktorom NK »Đurđin«.
»Iako u prošloj sezoni Međuopćinske lige nismo uspjeli ostvariti ostanak u tom razredu natjecanja, mi ćemo i u Općinskoj ligi nastaviti kontinuitet započetog rada. Neuspješna sezona iza nas je prepoznata kao rezultat nedovoljnosti uloženog angažmana koji je potreban za taj rang i smatramo kako je to glavni razlog ispadanja iz lige«, konstatirao je Nedeljko Horvat.
 
ODRŽATI STRUKTURU
 KLUBA
 
Prema riječima sportskog direktora kluba u budućem razdoblju najvažnije je očuvati strukturu kluba i s postojećim igračkim kadrom konsolidirati redove za novu natjecateljsku sezonu, koja bi trebala uskoro početi u Općinskoj ligi.
»U pogledu igrača na koje računamo tu se nije ništa promijenilo, imamo 22 nogometaša koji konkuriraju za prvi sastav. Prosječna starost igračkog kadra je između 25-26 godina, ali imamo i mladih igrača od 17 godina, pa cijela momčad predstavlja jedan spoj mladosti i svojevrsnog iskustva. No, želio bih istaknuti još jednu činjenicu koja bi najbolje mogla pojasniti situaciju u kojoj se naš klub trenutačno nalazi. NK »Đurđin« je još uvijek klub koji se formira i razvija i u tom procesu posve normalno dolazi i do ovakvih rezultatskih oscilacija. I pokraj ispadanja u niži rang mi očekujemo da u skorijoj budućnosti krenemo uzlaznom putanjom, a naši rezultati bi to trebali i potvrditi. Najvažnije nam je očuvati strukturu kluba i nastaviti započetim putem njegovog daljnjeg razvoja«.
 
PRIPREME ZA POVRATAK U VIŠI RANG
 
»Svi naši ciljevi usmjereni su što bržem povratku u viši rang natjecanja – Međuopćinsku ligu, i to ćemo nastojati ostvariti već tijekom ove sezone igranja u Općinskoj ligi. Pripreme su već odavno počele i već ulazimo u tzv. natjecateljsko razdoblje njihovog finaliziranja. Odigrali smo i nekoliko prijateljskih susreta protiv Starog Žednika, Ljutova, Subotice, a imamo i zakazane susrete s Tavankutom i Severom, što bi u konačnici trebalo brojiti desetak pripremnih utakmica na kojima bi se mogao u potpunosti sagledati igrački potencijal naše momčadi. Kako stvari trenutačno stoje, za natjecanje u Općinskoj ligi je prijavljeno 12 momčadi, a prvenstvo bi trebalo početi koncem kolovoza ili početkom rujna«.
 
RAD SA SVIM SELEKCIJAMA
 
 »U klubu djeluju i redovito treniraju sve starosne selekcije, počevši od najmlađih pionira do seniroske momčadi. Imamo, u ovom trenutku, tri trenera koji aktivno rade: Davor Skenderović, trener prve momčadi, Dežika Šomođi, trener juniorskog sastava, i ja, koji radim s našim najmlađim nogometašima, a nastojim dovesti još jednog stručnjaka, kako bi još više pojačali trenerski rad u svim strukturama kluba. Važno je naglasiti kako svi angažirani treneri posjeduju stručnu licenciju za rad, što pokazuje ozbiljnost nastojanja da se osiguraju najbolji mogući uvjeti za kvalitetan i stručan rad, a sve u skladu s našom vizijom stvaranja dobre sportske sredine za razvoj mladih igrača. Mi smo ipak jedna mala sredina iz koje je teško regrutirati kompletan igrački potencijal, pa nastojimo animirati nogometne talente iz obližnjeg Starog Žednika, Pačira i ostalih naselja u okolici Đurđina«.
 
SLOŽNOST
 
Primjer nedavno održane radne akcije u kojoj su svi treneri skupa s nogometašima uređivali teren i klupske prostorije, jasno pokazuje kako je složnost u NK »Đurđin« na velikoj visini i da svi skupa žive za klub.
»Gledajući sve strukture i starosne kategorije u klubu je aktivno negdje oko 100 članova i zbilja je lijepo vidjeti zajedništvo i složnost, posebice kada su u pitanju ovakve zajedničke akcije, kakva je bila naša nedavna radna akcija na uređenju klupskog prostora. Sve to, uz daljnji kvalitetan rad, nam daje za pravo očekivati bolje rezultate u budućnosti i brzi povratak u viši rang natjecanja«, zaključio je Nedeljko Horvat, sportski direktor NK »Đurđin« iz istoimenog naselja pokraj Subotice.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika