Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Prihod namijenjen za pomoć ovisnicima

Četvrti po redu, festival hrvatskih duhovnih pjesama »Hosanafest« bit će održan 6. rujna u Subotici. Ovogodišnji moto festivala je »Ne zaboravite talente Bogom dane«. Kao i prijašnjih godina, na festivalu će biti predstavljeno 15 novih pjesama, te biti dodijeljene četiri nagrade: za najbolji tekst, nagrada stručnog žirija, nagrada publike, dok će najboljeg među sobom birati sami izvođači. 
Po riječima predsjednika Organizacijskog odbora »Hosanafesta« vlč. dr. Marinka Stantića došlo je do male izmjene u programu, te će se umjesto Vlatke Kopić-Tene publici predstaviti Tamara Babić s pjesmom »Budi uz mene«. Naime, Vlatka Kopić-Tena nije u naznačenom roku i odgovarajućem obliku predala svoju pjesmu, te ove godine neće sudjelovati na festivalu. 
Novina je mjesto održavanja ovogodišnjeg festivala. Naime, festival će biti održan u sportskoj dvorani Tehničke škole (bivši MEŠC). Također, festival će biti humanitarnog karaktera. Novac koji se prikupi bit će usmjeren Zajednici za pomoć ovisnicima – »Hosana«. 
Organizatori ovim putem mole: ukoliko netko može i želi primiti goste iz Hrvatske u svoje domove tijekom njihovog boravka u Subotici, neka se javi tajnici festivala Saneli Kolar na telefon 064/20-54-780.
Ulaznice za »Hosanafest« moći će se kupiti prije početka programa, kao i novi CD s pjesmama koje će biti izvedene. Cijena ulaznice je 200 dinara, koliko košta i CD, a tko želi pomoći zajednicu može dodatno izdvojiti po svojoj želji i mogućnostima. 
Tijekom festivala glasovanje za publiku će biti putem SMS-a na broj 3390. Tekst poruke treba glasiti: Gl (razmak) i redni broj pjesme. 
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika