Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Ljetni spektar

Cro cop oblači no­go­met­nu ma­ji­cu

Najbolji hrvatski borac i saborski zastupnik Mirko Cro cop Filipović mogao bi uskoro zaigrati u momčadi Cibalie iz Vinkovaca. Ne, nije u pitanju kraj borilačke karijere ovog vrsnog borca koji bi se ponovno mogao boriti za naslov svjetskog prvaka u ultimate fightu, već njegov pokušaj da pomogne bivšem slavonskom nogometnom prvoligašu. Kako mu tjelesna sprema nikad nije bila problem, a voli zaigrati nogomet, marketinški gledano ovaj potez bi mnogo značio za osiromašeni klub koji će se ove godine boriti za povratak u društvo najboljih. Slike »Cro copa« u nogometnoj majici na zelenom terenu umjesto ringa, garantirano bi privukle i moćne japanske sponzore.
Otvo­re­ne 55.
Du­bro­vačke ljet­ne igre

Uz nazočnost najviših državnih dužnosnika, predsjednika Stjepana Mesića i premijera Ive Sanadera, te brojnih uzvanica iz visokih društvenih krugova, prošloga tjedna su u Dubrovniku otvorene 55. po redu ljetne igre. Prema broju izvođača koji su prijavljeni, na igrama će ove godine nastupiti njih više od tisuću iz dvadesetak zemalja svijeta.
Re­lja Bašić UNE­SCO-ov
Umjet­nik za mir

Popularni glumac Relja Bašić dobio je visoko priznanje za svoj dugogodišnji umjetnički rad. Imenovan je UNESCO-vim Umjetnikom za mir, a ovo priznanje bit će mu službeno uručeno na jesen u Parizu. Relja Bašić je jedan od rijetkih hrvatskih glumaca koji je pored karijere na materinskom jeziku, uspješno igrao uloge na engleskom u brojnim stranim produkcijama.
Hu­ma­ni­tar­ni Tony
i pri­ja­te­lji

Velikim humanitarnim koncertom Tonyja Cetinskog i prijatelja »Najbolje od nas«, čiji je prihod išao u korist obitelji s osmero i više djece, otvoren je 15. ATP turnir Umag 2004. Na centralnom stadionu kompleksa »Stella Maris« na velikoj pozornici. u pratnji Simfonijskog orkestra HRT-a i pratećeg banda »Živa legenda« najpopularniji istarski pjevač (rođen u Rovinju) izvodio je svoje stare i nove hitove. Uz njega na ovom nezaboravnom spektaklu nastupili su: Nina Badrić, Giulliano, Nenad Bach, zbor OŠ »Marija i Lina« i kao specijalni gost makedonski pjevač Toše Proeski. Od prikupljenih sredstava nabavljena su osobna računala za 400 hrvatskih obitelji, dok su akciju podupreli »Hewlett-Packard«, »Vodatel« i »Nucleon« koji će u bliskoj budućnosti osigurati više od 1.200 računala i internet priključaka.
San­ta­na sla­vio 57. rođen­dan
u Za­gre­bu

Glasoviti latinoamerički gitarist Carlos Santana proslavio je svoj 57. rođendan u Zagrebu prilikom svog nastupa 20. srpnja u Domu sportova. Na njegovom trećem nastupu glavnom gradu Hrvatske, majstora gitare pratit će »Salvador Santana Band« koji je osnovao njegov 21-godišnji sin. Sretan rođendan

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika