Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Nogomet
Milinković novi trener Spartaka ZV
 
Novi »Superligaš« Spartak Zlatibor voda angažirao je Zorana Milinkovića za novog šefa stručnog štaba, pa će ovaj proslavljeni bivši nogometaš Partizana, Vojvodine, Herte i Nice predvoditi jedinog subotičkog prvoligaša u novoj prvenstvenoj sezoni elitnog razreda srbijanskog klupskog nogometa. Kako je priopćeno na prigodnoj press konferenciji, prozivka igračkog kadra bit će upriličena 3. srpnja, kada bi trebale započeti i pripreme.
 
Hrvanje
Memorijal Refik Memišević Brale
 
Proteklog vikenda Subotica je bila domaćin IV. hrvačkog memorijala Refik Memišević Brale, na kojemu se u čast prerano preminulog velikana jugoslavenskog hrvanja natjecalo 90 kadeta iz 15 europskih država. Ovaj turnir je uvršten u svjetski kalendar i predstavlja jedan od najjačih u kadetskoj konkurenciji. U 10 natjecateljskih kategorija najbolja je bila momčad Srbije, dok je u pojedinačnoj konkurenciji za najboljeg proglašen Peter Szabo (Mađarska) u kategoriji do 69 kg. Specijalnu nagradu za nastup u kategoriji do 100 kg, u kojoj se Refik Memišević nekad natjecao, osvojio je Marko Batinić iz Hrvatske.
 
Tenis
Wimbledon 2009
 
Na najpoznatijoj svjetskoj travi započeo je teniski turnir u Wimbledonu, treći Grand Slam sezone i neslužbeno prvenstvo svijeta u tenisu. Hrvatski tenis predstavljaju: Marin Čilić, Ivo Karlović, Ivan Ljubičić i Roko Karanušić u muškoj i Karolina Šprem u ženskoj konkurenciji. Boje muškog tenisa Srbije brane: Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, a ženskoga Jelena Janković i Ana Ivanović.
 
Triglav cup
 
Osiguravajuća kuća Triglav iz Slovenije upriličila je na terenima TK Palića 1878. tradicionalni pozivni teniski turnir poslovnih partnera i gostiju ove tvrtke, na kojemu je sudjelovalo više od stotinu tenisača amatera iz Srbije. Pobjednici u različitim starosnim kategorijama izborili su nastup na završnom turniru pobjednika, koji će biti organiziran koncem rujna u Portorožu.
 
Speedminton
EP u Beogradu
 
Beograd će ovoga vikenda biti domaćin Europskom prvenstvu u Speedmintonu, sportu koji predstavlja kombinaciju badmintona i tenisa, a još uvijek je uveliko nepoznat javnosti na našim prostorima. Suboticu će predstavljati Miljana Mrvić i Vladimir Patarčić, koji su i promotori ovog zanimljivog, dinamičnog sporta.
»U pitanju je sport nastao kombiniranjem nekoliko naizgled sličnih sportova koji se igraju reketom: badmintona, squasha i tenisa. Igra se bilo gdje, na bilo kojoj podlozi, a teren predstavljaju dvije kvadratne površine 5x5 m, udaljene 12,8 metara. Reketi su manja verzija squash rekvizita, loptice su nalik onima u badmintonu, ali su malo teže i brže za igru. Novi sport je zanimljiv zbog svoje prilagodljivosti svakom prostoru, bilo na otvorenom ili zatvorenom, jednostavnom prilagođavanju igrališta, ali i nadasve jeftinoj i pristupačnoj opremi. Europsko prvenstvo u Beogradu igrat će se na Adi Ciganliji i predstavljat će priliku za veću popularizaciju novoga sporta, a specijalna atrakcija je demonstracija nightmintona, noćne verzije ove igre, koja se igra uz pomoć svjetlećih traka i loptica u potpunom mraku«, kazala je Miljana Mrvić, višestruka prvakinja Srbije u squashu i promotorica speedmintona.
 
 
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika