Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Dva hattricka u dva susreta

Prva momčad NK Spartak Zlatibor vode iz Subotice bori se ove godine za ulazak u Prvu nogometnu ligu Srbije, ali iznimnu pozornost posvećuje i najmlađim uzrastima s kojima se najozbiljnije radi u nekoliko starosnih kategorija. Jer, budućnost uvijek počiva na mladosti, a ponetko iz pionirsko-kadetskih sastava mogao bi vremenom zaigrati na prvoligaškim terenima. Mogao bi to biti, primjerice, Antun Nađ Kanas (1996.), mladi nogometaš koji je u jesenskom dijelu sezone u područnoj ligi najbolji strijelac svoje momčadi.
Koliko godina igraš nogomet u NK Spartak Zlatibor vodi?
Nogomet sam počeo igrati u osmoj godini, u najmlađim uzrastima NK Spartak, a kako se naš klub spojio s klubom Zlatibor voda, danas nastupam u klubu zajedničkog imena.
Tko je bio Tvoj prvi trener, a pod čijim stručnim nadzorom danas treniraš?
Vještinu najljepšeg sporta na svijetu počeo sam učiti kod svog prvog trenera Fazekaša, dok je danas moj trener Zvezdan Ćosić, nekada istaknuti prvotimac prvoligaškog Spartaka.
Na kojoj poziciji igraš u momčadi?
Igram na mjestu napadača, ili kako se to u nogometnom žargonu kaže, na mjestu špice.
Napadači imaju samo jednu zadaću, zabiti gol. Koliko si ih uspio »pospremiti« u ovom dijelu sezone?
U osam susreta jesenskog dijela uspio sam se osam puta upisati u listu strijelaca. Nisam bio strijelac na svakoj utakmici, ali sam uspio zabilježiti dva hattricka. Momčadima Subotice i Bačke Topole »zabio« sam po tri gola i to su bile moje dvije najbolje partije u dosadašnjem dijelu natjecateljske sezone.
Pojasni nam u kakvoj ligi igraju nogometaši tvog starosnog uzrasta?
Igramo u područnoj ligi u kojoj se natječe ukupno 16 momčadi sastavljenih od igrača našeg starosnog uzrasta tj. dječaci rođeni 1996. godine i mlađi. U ovom rangu natjecanja igraju 3 momčadi našeg kluba, 2 momčadi NK Bačke, Subotice, Sente, Bačke Topole, Čoke i drugih mjesta u okolici Subotice.
Za dobre partije na terenu, osobito golove u protivničkoj mreži, potreban je i kvalitetan trening. Koliko često treniraš tijekom tjedna?
Treninge imamo 3-4 puta na tjedan plus jedna utakmica za vikend. Vrijedno i marljivo treniramo pod nadzorom našeg trenera Ćosića i vjerujem da ćemo na koncu sezone izboriti još bolji rezultat od trenutačnog 4. mjesta koje zauzimamo trenutačno na tablici.
Što smatraš svojom najboljom nogometnom kvalitetom, a što bi trebao više vježbati i trenirati?
Mislim da najbolje igram desnom nogom i imam solidno jak udarac i dobro igram glavom, dok bih trebao, po trenerovim riječima, raditi još više na tehnici bez koje nema kvalitetnog nogometa.
Imaš li svog nogometnog junaka koji te motivira za nogometno napredovanje i za koji klub navijaš?
Najviše volim Christiana Ronalda, najboljeg svjetskog nogometaša današnjice koji igra za Manchester United, moj najdraži klub, dok od hrvatskih momčadi navijam za zagrebački Dinamo.
Bi li volio i sam, jednoga dana, biti nogometni profesionalac?
To je moja najveća nogometna želja i o tome često razmišljam.
Hoće li škola trpjeti zbog nogometa?
Neće. Idem u 6. d razred OŠ »Ivan Milutinović« i vrlo dobar sam đak. Škola je uvijek na prvom mjestu, a potom slijede treninzi na Spartaku. Ukoliko se dobro rasporedi vrijeme, onda se ima vremena za sve, pa i igrice na računalu, s kojima se najradije zabavljam u slobodno vrijeme.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika