Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Hrvanje
Spartak prvak države
 
Naslov prvaka u hrvanju grčko-rimskim stilom po dvadeseti put osvojili su hrvači Spartaka iz Subotice, predvođeni svojim najboljim natjecateljem i dvostrukim olimpijcem Davorom Štefanekom. Završnica ovogodišnjeg prvenstva države održana je prošlog vikenda u Beogradu, a novi prvaci države prvo su u polufinalu svladali domaći Partizan (4-3), dosad jedinu neporaženu momčad, a zatim u finalnom susretu slavili i protiv zrenjaninskog Proletera (5-2), prošlogodišnjeg šampiona države.
 
Nogomet
Neuspješni vikend
 
Nogometaši NK Spartak Zlatibor vode nesretno su poraženi (0-1) u duelu s izravnim konkurentom za plasman u Prvu ligu, momčadi BSK-a iz Borče. Par minuta prije kraja susreta domaćin je uspio postići pobjedonosni zgoditak i povećati svoju prednost na ligaškoj tablici. Zbog reakcije nakon primljenog gola, posve neopravdano, isključen je trener Ranko Popović. Ni nogometašice Spartaka nisu uspjele zabilježiti pobjedu u proteklom ligaškom nastupu. Bolje do njih bile su gošće iz Kuršumlije (1-4).
 
Tenis
Đokoviću Masters
 
Najbolji srpski tenisač Novak Đoković nadmoćno je osvojio Masters u Šangaju sigurnim pobjedama u polufinalu protiv Simona (4-6, 6-3, 7-5) i u finalu protiv Davidenka (6-1, 7-5). Zanimljivo je kako je pobjedniku završnog natjecanja najboljih tenisača ove sezone na koncu »zafalilo« samo 10 poena da pretekne Rogera Federera na drugom mjestu ATP ljestvice. Poraz od Tsonge u skupini koštao ga je drugog mjesta na svijetu.
 
Rukomet
Zagreb CO ide dalje
 
Rukometaši hrvatskog prvaka Zagreba CO, neodlučenim rezultatom na gostovanju protiv njemačke momčadi Rhein Neckar Lowena (27-27), izborili su nastavak natjecanja u Ligi prvaka. Ostaje žal za propuštenom prilikom osvajanja 3 boda, koja se prenose u sljedeću fazu, jer su »Zagrebaši« vodili veći dio susreta i imali u jednom trenutku i 6 zgoditaka prednosti. Ovako obje momčadi nose po dva boda.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika