Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Memorijal »Vilim Harangozo«

Po 34. put u svojoj povijesti odigravanja turnira, Subotica je bila domaćin tradicionalnog Memorijala »Vilim Harangozo«, skupa najboljih stolnotenisača i stolnotenisačica koji se natječu u domaćem rangu natjecanja. Uz opravdani izostanak »internacionalaca«, koji se zbog obveza u svojim klubovima nisu mogli odazvati pozivu organizatora, turnir se igrao u četiri natjecateljske konkurencije (muški i ženski singl, te parovi) i prikazao je sve najbolje što »pingić« može pružiti. U brojnim susretima neizvjesnosti nije izostajalo, kao ni borbe za svaki poen. Naslovi su zasluženo pripali najboljima, a igra svih sudionika bila je pod budnim okom stolnoteniskih stručnjaka, koji obnašaju najviše pozicije u muškom i ženskom stolnom tenisu. Kod seniroa najbolji je bio talentirani Bojan Crepulja, dok je kod djevojaka slavila Andrea Todorović. U nastavku teksta donosimo kraće izjave najodgovornijih ljudi državnog ping-ponga i njihova promišljanja glede budućnosti ovoga trofejnog sporta na našim prostorima. 
 
Zoran Kalinić, izbornik muške reprezentacije
 
Stolni tenis u Srbiji je trenutačno zapao u malu krizu s obzirom na situaciju koja je nastala otkazivanjem Pro tour turnira u Beogradu, a sve je to utjecalo i na pomicanje termina »Harangozovog memorijala«. Glede samoga turnira odziv igrača je standardan, istina bile su veće ambicije u vidu želje da on ponovno dobije međunarodni karakter sudjelovanjem igrača i igračica iz inozemstva, ali to će još morati pričekati određeno vrijeme. Što se tiče budućnosti muškog stolnog tenisa na ovim prostorim, ona je izvjesna i nju čini nekoliko talentiranih mlađih igrača poput Petea i Jeftovića, koji su već ‚uhvatili priključak‘ s nekim svjetskim vrhom u seniorskoj konkurenciji, a ozbiljnije treba računati i na Crepulju i Subotića, koji su još uvijek juniori.
 
Aleksandar Matković, predsjednik Stolnoteniskog saveza Srbije
 
Izuzetno mi je drago što se tradicija održavanja Memorijala »Vilim Harangozo« nastavlja i, evo, već po 34. put na okupu imamo stolnotenisače i stolnotenisačice koji se bore za naslov najboljih u svojim konkurencijama. Otvaranjem budućeg stolnoteniskog centra u Subotici najuspješniji sportski kolektiv u gradu konačno bi trebao dobiti adekvatne uvjete za rad, kakvi su potrebni za kvalitetan rad. Uz vrhunske stručnjake koji će biti angažirani, dobar rad i sparing, rezultati u budućnosti ne bi smjeli izostati.
 
Todor Rakić, stručni savjetnik muške i ženske reprezentacije 
 
Nažalost, memorijal ovoga puta nema onu igračku snagu kako je to nekada bilo, međutim, ovo je ono najmlađe i najbolje što trenutačno imamo. U obje konkurencije, muškoj i ženskoj, imamo igrače i igračice iz samoga vrha i reprezentativnog odabira, a ovaj turnir je odlična prigoda, osobito za mlađu greneraciju iz kadetskih kategorija za odmjeravanje snaga i kvalitete koju posjeduju. Najbolji stolnotenisači i stolnotenisačice izostali su zbog obveza prema svojim inozemnim klubovima, ali upravo njihov izostanak otvara mogućnost i prostor ostalima. Talenata ima, to se najbolje moglo vidjeti na posljednjem juniorskom i kadetskom prvenstvu Europe, kada su osvojena četiri odličja. Izgradnjom stolnoteniskih centara u ostalim sredinama, »pingić« ima perspektivu na našim prostorima.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika