Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Veteranski  nogometni susret
 Sjećanje na Batu Ognjanova
 
U ponedjeljak 10. studenoga, na terenu NK Bačka odigran je revijalni prijateljski susret veteranskih selekcija Crvene Zvezde iz Beograda i odgovarajuće momčadi Subotice, u znak prisjećanja na velikana jugoslavenskog nogometa Tihomira Batu Ognjanova. Goste iz glavnog grada službeno je u Gradskoj kući primio Nemanja Simović, član Gradskog vijeća zadužen za sport, mladež i turizam, potom je delegacija obišla i grobno mjesto nogometne legende, te položila vijenac. U nogometnom nadigravanju bolji su bili »Zvezdaši« koji su slavili s 4-1.
 
Hrvanje 
Play off u Beogradu
 
Hrvači Spartaka borit će se u nedjelju 16. studenoga u play off razigravanju za naslov momčadskog prvaka države. U prvom polufinalu Subotičani se sastaju s domaćom momčadi Partizana, dok  drugi polufinalni par čine Proleter (Zrenjanin) i Radnički (Kragujevac). Pobjednici ulaze u veliko finale, dok će se poraženi boriti za treće mjesto.
 
Nogomet
Pobjeda Spartak Zlatibor vode 
 
Nogometaši subotičkog prvoligaša Spartak Zlatibor vode izborili su važnu pobjedu u 14. kolu ligaškog natjecanja. Golom Torbice zabilježena je minimalna pobjeda protiv ČSK-a (1-0) i ostvaren novi skok na tablici. Momčad Ranka Popovića trenutačno zauzima 8. mjesto s 20 osvojenih bodova, a sljedeći susret igra protiv BSK (Borča), drugoplasiranom momčadi prvenstva.
NK Spartak Zlatibor voda: Stojanović, Glogovac, Oletu, Vojnić Zelić, Filipović, Milanković, Torbica (Nikutović), Mijić (Kopunović), Marinković i Vuković (Ubiparip).
Poraz djevojaka u Šapcu
 
Nogometašice Spartaka nisu uspjele ponoviti dobru igru iz prošlog kola, pa su uvjerljivo poražene na gostovanju u Šapcu. Igračice ŽNK Šabac postigle su pola tuceta golova (6-0) i demonstrirale snagu svoje ekipe. Sljedeći ligaški ogled djevojke Spartaka imat će ovoga vikenda protiv ekipe Kolibrija iz Kuršumlije.
 
Masters u Šangaju
Đoković u polufinalu
 
Najbolji srpski tenisač i treći igrač svijeta Novak Đoković, prvi je uspio izboriti plasman u polufinale završnog turnira najboljih osam igrača ATP ljestvice. Za ulazak među četiri igrača koji će se boriti za naslov najboljeg bile su mu dovoljne dvije pobjede u Zlatnoj skupini (protiv Del Potra 7-5, 6-3 i Davydenka 7-6, 0-6, 7-5), a tko će mu biti protivnik za ulazak u finale saznat ćemo nakon što se odigraju svi susreti u Crvenoj skupini.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika