Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Putem ljubavi i zajedništva

Skupina mladih zaljubljenika u duhovnu glazbu VIS »Proroci« priređuje koncert zahvale koji nosi naziv »Sa svjetlom u duši«, a koji će se održati u nedjelju, 23. studenog, u Velikoj vijećnici Gradske kuće. Početak koncerta je u 19,30 sati, a ulaz je slobodan. 
Ova skupina aktivno djeluje na području Subotičke biskupije od 2006. godine, te okuplja mlade entuzijaste iz nekoliko župa. Sadašnji sastav VIS-a »Proroci« nastao je po uzoru na nekadašnji istoimeni sastav, koji je djelovao pri župi »Isusovo uskrsnuće« i nastupom na Uskrsfestu 1987. godine osvojio treću nagradu. 
 Članovi VIS-a »Proroci« su, uz svoje svakidašnje obveze (škola, studij, posao), aktivni i pri svojim župama, gdje sudjeluju u životu i aktivnostima vezanim za liturgiju i pastoral mladih. I pokraj svojih obveza mladi na ovaj način žele slaviti Gospodina i koristiti dobivene talente. Rado se odazivaju na poziv da pjevaju pod sv. misama, na raznim tribinama, duhovnim obnovama, i svečanostima, kako u Subotici tako i diljem Vojvodine, te su do sada imali brojne nastupe i gostovanja po Vojvodini, Srbiji i u Hrvatskoj. Mladi koji čine ovaj sastav su: Darko Temunović, Boris Dević, Petar Gaković, Marija Vidaković, Martina Dulić, Karolina Stantić, Novica Miljački, David Anišić, Vlado Kovač, Vladimir Lišić, Jelena Bašić Palković, Nikola Bašić i Noemi Tot.   
Publici su se prvi put predstavili u Subotici nastupom na »HosanaFestu« 2006. godine i od tada redovito sudjeluju na ovom festivalu hrvatske duhovne glazbe. 
Od značajnijih nastupa izdvajaju nastupe u Vukovaru na »Bonofestu« 2007. i 2008. godine, također izdvajaju veliki uspjeh koji su postigli na »HosanaFestu«, gdje su, uz nagradu publike, osvojili i nagradu izvođača, točnije pobjedu na prošlogodišnjem »HosanaFestu«. Ove godine su imali zapažen nastup i na »Uskrs festu« u Zagrebu, gdje su osvojili treću nagradu. Organizacijska voditeljica ove skupine je Josipa Dević koja također piše i tekstove za njihove pjesme, dok glazbu i aranžman radi Viktor Kesler. Uz pomoć svoje voditeljice Josipe mladi su ovoga puta sami organizirali koncert, koji ih uskoro očekuje. »Želimo pokazati što je ono što mi radimo i na koji način mladi danas mogu slaviti Boga. Ovo je naš prvi samostalni koncert i nadam se kako ćemo uspjeti u našoj želji. Svi mi pjevamo s puno ljubavi i volimo to, te na taj način ispunjavamo i sami sebe. Mislim kako je danas rijetko da se mladi okupljaju na ovaj način, a mi na ovaj način želimo pokazati mladima da mogu ići i nekim drugim putem. Putem ljubavi i zajedništva. Ovaj koncert mi želimo darovati našoj publici i ljudima koji nas prate. Zato u ime cijele skupine pozivam sve ljude da dođu na koncert i daju nam podršku, koja nam je uvijek dobro došla«, rekla je Karolina Stantić, članica skupine »Proroci«.  
Ž. V. 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika