Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Ženski nogomet
Pobjeda Spartaka
 
ŽNK Spartak pobijedio je u derbiju začelja protivnice iz kragujevačke Sušice (2-0) i znatno poboljšao svoje izglede za ostanak u Prvoj ženskoj nogometnoj ligi. Važni bodovi osvojeni su zahvaljujući golovima Monike Tot i Viktorije Časar, ali je i cijela ekipa ovoga puta, osobito cure iz obrane, bila na visini sportske zadaće.
ŽNK Spartak: Ćosić, Tumbas, Hrubik (Vukajlović). Ademi, Rakić, G. Tot (Boda), Časar, Bodolić (L. Tot), Mlinarević (Gubik), M. Tot, Ledenski (Antunović).
 
Hrvanje
Oproštaj Štefaneka
 
Dugogodišnji prvotimac Hrvačkog kluba Spartak Stojan Štefanek, prošlog je vikenda u susretu protiv lokalnog rivala Subotice odhrvao svoj posljednji aktivni natjecateljski meč. Unatoč velikoj razlici u godinama, u kategoriji do 66 kg, bez većih problema svladao je protivnika Matića (2-0) i na svom ligaškom oproštaju ponovno donio svojoj momčadi bodove za ukupnu uvjerljivu pobjedu od 7-0.
 
Nogomet
Bačka na vrhu
 
Nogometaši subotičke Bačke, pobjedom protiv Doline iz Padina (4-2) čuvaju vrh Vojvođanske nogometne lige i potvrđuju ambicije za ulazak u viši rang natjecanja. Golove u ligaškom derbiju postigli su: Cvetković, Lazić, Radulović i Takač.
Bačka: Bilinović, S. Petrović (Đereg), Rajić (Davidović), Ilovac, Cvetković, Takač, Rajkovača, Lazić, Radulović, R. Petrović (Sabadi), Perović.
 
Stolni tenis
Memorijal Vilim Harangozo
 
U nedjelju 9. studenoga Subotica će u gradskoj Dvorani sportova biti domaćin 34. memorijala Vilim Harangozo, tradicionalnog natjecanja najboljih domaćih stolnotenisača i stolnotenisačica. U natjecateljskom programu igrat će se u četiri discipline, muški i ženski singl, te muški i ženski parovi. U sklopu glavnog turnira igrat će se i 8. memorijalni turnir veterana Tibor Harangozo.
 
Rukomet
Poraz Hrvatske
 
U sklopu kvalifikacijske skupine za plasman na predstojeće Europsko prvenstvo u Austriji, hrvatska rukometna reprezentacija poražena je Veszprému protiv domaćeg sastava Mađarske (30-28). No, ovaj poraz nije uopće alarmantan, jer slijedi i uzvrat u Hrvatskoj, a prve dvije momčadi, najvjerojatnije upravo Hrvatska i Mađarska, izborit će plasman na završni turnir EP-a.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika