Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Puretina s povrćem
 
potrebno:
 
pureći bataci
sol 
vegeta
mrkva
peršin 
češnjak
rajčica 
paprika
vrećica za pečenje
 
Mrkvu, peršin, rajčicu i papriku narezati na sitno te staviti u vrećicu za pečenje, koja je prethodno stavljena na tepsiju (po želji se može dodati i grašak i krumpir). Po povrću poredati meso i posuti ga sitno narezanim češnjakom. Vrećicu zatvoriti i probosti na nekoliko mjesta, te staviti peći jedan i pol do dva sata. 
Za to vrijeme možete napraviti prilog za koji vam je potrebno:
cvjetača
kiselo vrhnje
sol
 
Cvjetaču skuhati u slanoj vodi. Kad je gotova procijediti je te ispasirati vilicom (ne previše, tako da bude usitnjena, a ne kašasta), dodati kiselo vrhnje i promiješati. 
 
Višnje sa slatkim vrhnjem
 
potrebno: 
 
1kg višanja bez koštica
3 pudinga od vanilije
šećer
¼ l slatkog vrhnja
 
Višnje staviti da se kuhaju i kada proključaju odliti malo vode u posebnu posudu, te dodati rastopljeni puding sa  šećerom i vodom. Kuhati dok se ne zgusne, razliti u posudice i ukrasiti slatkim vrhnjem. Služiti hladno.
 
Ideja: ovu smjesu možete metnuti i na keks ili biskvit i sve premazati vrhnjem.   
 
Dobar tek!
 
 
Šeširi uz sve
 
Nekad isključivo muški modni dodaci, šeširi kratkog oboda i šilterice i razne kape zanimljivih i neobičnih oblika, i ove su sezone omiljeni modni dodatak u ženskoj garderobi. Sada se već šeširi nose  u svim godišnjim dobima, neki radi mode, a neki iz potrebe, zbog sunca ili hladnoće. No, mnoge osobe ženskog spola šešir će rado staviti i kad su u pitanju svečani večernji izlasci ili nešto slično tome. S obzirom da nam se bliže hladniji dani, ako si niste osigurali ovaj zanimljiv dio garderobe, još uvijek nije kasno. Iako je malo prodavaonica gdje možete pronaći dobar šešir, ipak se može pronaći. U mnogim modnim časopisima, kao i na raznim modnim revijama možete vidjeti kako su šeširi ili šilterice neizostavni dio svakog modnog trenda.
Još nešto: nisu loši niti kad vam kosa nije baš u najsjajnijem izdanju. 
 
Lijepa i bez skupih proizvoda
 
Svaki dan u raznovrsnim modnim časopisima i revijama donose se novi proizvodi, kreme, puderi, maskare i slično. Naravno, sve ima svoju cijenu koja nije mala. Sve priče idu kako svaka žena ne voli ovo ili ono, ili joj smeta to i na taj način nas pokušavaju privući kako bismo kupili proizvod koji nam možda nije niti potreban, ali neka se nađe. Možda jednom zatreba.
Tako je i predstavljen noviji proizvod koji se zove Eye Liquid Buds Makeup Remover, a riječ je o štapićima unutar kojih se nalazi odstranjivač šminke i na taj način lako možete riješiti problem ako vam se razmaže maskara, olovka ili sjenka. Naravno, ovaj proizvod u Hrvatskoj košta oko 60 kuna, a kod nas moguće i više. Jednostavan je za uporabu i može uvijek biti uz vas. Jest to tako, ali za one koji nemaju namjeru izdvojiti toliko novca za ovaj proizvod evo i nekoliko jeftinijih savjeta.
Ako vam se maskara razmaže možete to riješiti i na jeftiniji način. Na običan štapić za uši nanesete malo bilo kakve kreme za lice (može i obična Nivea) i s tim možete također lako odstraniti višak maskare, a da je ne razmažete.  
 
Nakit
 
Dolazak jeseni i zime često nas uspava, pa zaboravimo misliti na svoj izgled. Nije potrebno puno mašte, niti jake šminke ili previše vremena. Dovoljno je ako stavite zanimljive naušnice ili neku ogrlicu ili narukvicu. Svakako ne treba pretjerivati, dovoljan je samo jedan komad kako biste poradili na svom izgledu. Izgledat ćete profinjeno, a bez previše truda. 
Za sve ove modne detalje ne morate izdvojiti puno novca, samo je potrebno malo prošetati, možete ih pronaći po izuzetno povoljnim cijenama. (od 100-400 din). 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika