Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Nogomet
Ni­ko Kranjčar u Mi­la­nu?

Kao iz topa je odjeknula vijest o mogućnosti prelaska Nike Kranjčara, kapetana mlade hrvatske nogometne reprezentacije i zagrebačkog Dinama, u redove aktualnog talijanskog šampiona i višestrukog prvaka Europe, AC Milana. Izjavu trenera Ancelottija, da bi rado vidio hrvatskog napadača u svojoj »scuadrri«, u tandemu s također mlađanim Kakom, podigla je veliku prašinu u javnosti. Kranjčarov menadžer, proslavljeni golgeter »vatrenih« Davor Šuker, potvrdio je ovu vijest. Hoće li stvarno Niko zauzeti nekdašnje Bobanovo mjestu u dresu »rosso-nera« ostaje nam da uskoro vidimo?

Kranjčar na čelu »vatrenih«

Novi Hrvatski izbornik izabran u utorak na sjednici izvršnog odbora HNS je Zlatko Cico Kranjčar, bivši igrač Dinama i bečkog Rapida. Kao trener radio je u brojnim hrvatskim klubovima a osovojio je titule prvaka sa Zagrebom i Dinamom kojeg je i uveo u Ligu šampiona.

Košarka
Ci­bo­na i Par­ti­zan
u is­toj sku­pi­ni

U sklopu sezone 2004-05. u košarkaškoj Euroligi momačadi Cibone iz Zagreba i beogradskog Partizana nadmetat će se u istoj »A« skupini. Dva bivša klupska prvaka Europe pokušat će u vrlo jakoj skupini izboriti plasman na prva dva mjesta koja vode među osam najboljih europskih momčadi, jer će se po novom sustavu natjecanja od ove godine igrati četvrtfinalni susreti. Pobjednici ovih izlučnih susreta, koji se igraju do dvije dobivene utakmice, plasirat će se na Final four.
Nogomet
Pri­ja­telj­ski ogle­di

Us klopu priprema za predstojeće kvalifikacije za Ligu šampiona i kup Uefa, splitski Hajduk i zagrebački Dinamo odigrali su prijateljske susrete sa Zadrom, odnosno švicarskim Xamaxom. Niti prvak Hrvatske, a ni doprvak nisu uspjeli ubilježiti pobjedu, »Bili« su remizirali u Zadru (1:1), dok su »Modri« odigrali, također, bez pobjednika i bez golova u švicarskom gradiću Domdidieru (0:0).

Vaterpolo
Hr­vat­ska dru­ga u Ksi­lo­su

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je drugo mjesto na pripremnom turniru u grčkom Ksilosu u sklopu priprema za predstojeće OI u Ateni. Prvo mjesto je osvojila selekcija domaćina, a na turiniru su još učestvovale momčadi Kazahstana i Rusije.

Biciklizam
To­ur de Fran­ce

Na najprestižnijoj svjetskoj biciklističkoj utrci Tour de France u tijeku je borba za naslov najboljeg, a trenutačno vodstvo u generalnom plasmanu i »žutu« majicu ima mladi Francuz Thomas Voeckler, kojemu je ovo prvi »tour« u karijeri. Do kraja utrke kroz Francusku ima još dosta etapa i veliko je pitanje hoće li debitant uspjeti zadržati slavnu poziciju do kraja, s obzirom da mu je za petama višestruki pobjednik Amerikanac Lance Armstrong.

Plivanje
Čaviću na­slov,
Dra­ga­nji re­kord

U disciplini 100 m leptir, plivanoj na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u Rijeci, pobijedio je Milorad Čavić (SiCG) s rezultatom 52.57, dok je najbolji hrvatski plivač u ovoj disciplini Duje Draganja bio drugi s novim hrvatskim rekordom 53.06, koji je za 24 stotinke brži od starog. Draganja je postavio i novi hrvatski rekord na 50 m slobodno u vremenu 22.51, što je za 17 stotinki bolje od dosadašnjeg.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika